Pretraga

U čemu griješite prilikom šminkanja

A- A+

Prilikom šminkanja morate paziti na nekoliko sitnica koje bi vas, ako ih pogrešno radite, mogle postarati. Veliki broj mladih djevojaka griješi u nanošenju make up-a pa rezultat bude drugačiji od željenoga. Pročitajte nekoliko trikova koji će vam pomoći u postizanju što boljeg izgleda.

U nastavku vam donosimo nekoliko osnovnih stvari koje morate izbjegavati prilikom šminkanja, kako biste dobili očekivani i željeni izgled.

girldoesgeek.com

Previše pudera

Ako nemate problematičan ten, nemojte nanositi previše pudera. Na taj način dodatno postarate lice i djelujete preumjetno. Bolja varijanta je krema u boji koja će vam prekriti sve nedostatke i ujednačiti boju lica, ali nije teška za mladu kožu i ne šteti koliko puder.

Pretanke obrve

Za većinu djevojaka je najveći problem pravilno počupati obrve. Bilo da ih previš stanjite ili skratite ostavljate dojam kao da vam na licu nešto fali, što zapravo i jest istina. Oko vam je najbolja orjentacija do koje ih granice trebate skratiti, a imajte na umu kako vam se iz godine u godinu obrve same stanjuju pa ih ne bi i vi trebali u tome ubrzavati.

Ako po prirodi imate pretanke obrve, onda ih podebljajte olovkom ili sjenilom u istoj boji.

zena.hr

Taman ruž

Olovke za usne zaboravite, pogotovo tamnije nijanse od ruža. Ako želite izgledati mladoliko i svježe onda birajte što svjetlije, sjajnije i nježnije boje ruževa.

Maskara na donjim trepavicama

Maskaru na donje trepavice nanosite samo ako nemate problema s njihovim preslikavanjem. Ako imate duže donje trepavice koje vam ostavljaju tragove maskare, što vam dodatno ističe podočnjake, onda je bolje uopće ne stavljati. Bolja opcija je dodatno istegnuti gornje trepavice i poslužiti se uvijačem pa nećete ni imati potrebu naglašavati donje.

Izdvojeni članak

Najgore make-up kombinacije

Nanošenje posvjetljivača, rumenila i bronzera

Ako ste blijedi i želite naglasiti jagodične kosti, preporučujemo vam korištenje kombinacije posvjetljivača, rumenila i bronzera. Na vrh jagodične kosti nanesite posvjetljivač, a bronzer nešto niže. Zatim rumenilo kružnim pokretima nanesite po sredini. Nemojte pretjerivati s količinom kako ne biste nalikovali na klauna.

Posvjetljivač za oči

Posvjetljivač je najbolje nanositi na kost obrve ili blizu unutarnjeg ruba oka. Ako imate umorne oči i posebno ako su vam smještene blizu, naglašavanjem unutarnjeg ruba oči će vam izgledati odmornije i imat ćete otvoreniji pogled. Posvjetljivač preko cijelog gornjeg kapka bi trebale nanositi samo osobe koje imaju malene kapke.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap