Pretraga

U nekoliko jednostavnih koraka starom školskom ruksaku podarite novi izgled

A- A+

Svake godine trendovi se mijenjaju, što je za džep jednog školarca/školarke i njihovih roditelja postalo nepodnošljivo. Iskreno, novi i skupi školski ruksak zaista nije potrebno kupovati svake godine, a mi smo pronašli neke cool ideje kako starome podati novi ‘look’. A budući ćete ga sami izraditi, sigurno će biti jedinstven.

Screenshot: YouTube

Više je načina i ideja kako starome ruksaku podati novi izgled. Neke ideje možda će vam i samima pasti napamet prilikom posjeta trgovinama s krojačkom opremom, gdje se većina ili sav potreban materijal može pronaći.

1. Ideja: Tuljan/mačkica ruksak

Običan jednobojni ruksak možete pretvoriti u slatkog tuljana. Sve što vam je potrebno jest deblja tkanina u par boja, škare i vruće lijepilo. Izrežite dva kruga što će biti oči tuljana, a od tkanine druge boje izrežite usta, nos i ‘brkove’. Po želji možete napraviti i peraje kao što je prikazano u videu. Osim tuljana, ovako možete izraditi i neke druge životinje, poput slatkog psića ili mačkice.

2. Ideja: Čipka

Ponekada je jednostavan dizajn najefektivniji. Stoga predlažemo da mamu ili baku zamolite za komad stare čipke koji više ne koriste. Ako na ruksaku imate manje pretince, napunite ih tkaninom te izmjerite i izrežite komad čipke prema veličini pretinca. Zatim na jednu stranu čipke stavite lijepilo i zalijepite preko džepića torbe, kako je objašnjeno u videu.

3. Ideja: Šareni džepić i zakovice

Kao i u prethodnom videu i ideji, džepiće možete obložiti i šarenom tkaninom, što će posebno doći do izražaja na ruksacima tamnije boje. Dodatno, isti ruksak možete ukrasiti i zakovicama u boji koje se mogu kupiti online ili pak u trgovinama s krojačkom opremom. 

4. Ideja: Ombre ruksak

Ako imate bijeli ili ruksak svjetlije boje, ova ideja mogla bi vam se posebno svidjeti. Kupite dvije različite boje za tkaninu (osim u trgovinama s krojačkom opremom, mogu se kupiti i u nekim drogerijama) i boje razrijedite u kantama s vodom. Desetak minuta u boju umačite jednu polovicu te postupak ponovite u drugoj boji s drugom polovicom ruksaka. Važno je čitavo vrijeme pomicati ruksak u boji kako biste dobili prijelazni ‘ombre’ efekt. kako to izgleda možete pogledati u videu. 

5. Ideja: Naljepnice i ctreži

Za brzinsku preobrazbu ruksaka, uvijek možete kupiti naljepnice za tkaninu koje ćete na ruksak pričvrstiti uz pomoć glačala za rublje ili vrućeg lijepila. Osim toga, moguće je kupiti i posebne, vodootporne markere za crtanje po tkanini te pomoću njih na stari ruksak nacrtati detalje po želji.

Copy link
Powered by Social Snap