Pretraga

U prvoj polovici 2022. na Instagram stiže velika promjena: Naslovnica neće biti ista, postojat će tri opcije

A- A+

Šef Instagrama, Adam Mosseri, i službeno je putem Instagram videa objavio kako je krenulo testiranje nove značajke koja će korisnicima omogućiti tri nove opcije za pregled naslovnice. Jedna od njih bit će sadašnja, u drugoj će moći vidjeti samo objave profila koje stave u kategoriju omiljenih, a treća će nuditi kronološki pregled isključivo računa koje korisnici prate.

Foto: Unsplash

Čelni čovjek Instagrama, jedne od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu, Adam Mosseri i službeno je u četvrtak najavio kako Instagram testira novu značajku za naslovnu stranicu koja bi svima trebala postati dostupna u prvoj polovici 2022.

– Sretna Nova godina, nadam se da ste se opustili za blagdane. Mislio sam da je dobro godinu započeti time da vam ponudimo pregled novosti na mreži koje će vam dati više kontrole prilikom korištenja Instagrama. Važno mi je da se ljudi osjećaju dobro oko vremena kojeg provode na Instagramu. Mislim da je jedan od najboljih načina kako to postići zapravo dati korisnicima mogućnost da ga oblikuju prema svojim željama. U budućnosti namjeravamo ponuditi tri različite opcije za naslovnicu, najavio je Mosseri.

Izdvojeni članak
instagram reels visual replies

Instagram opet brutalno iskopirao TikTok, na reels ovih dana stiže nova značajka

Prva će biti ‘Home’ – što je ona kakvu imate sada i koju oblikuje sam Instagram prema onome što smatra vašim interesima. Objave vam se prikazuju temeljem onoga što ste prije lajkali, komentirali i slično. Druga će se zvati ‘Favorites’, a ona će sadržavati listu profila koju ćete moći sami sastaviti, one čije najnovije objave nikako ne biste željeli propustiti – primjerice, objave članova obitelji ili bliskih vam prijatelja. Treća će se zvati ‘Following’ i nudit će vam isključivo objave profila koje pratite i to kronološkim redoslijedom, što sada nije slučaj, a i naslovna opcija Home, kroz vrijeme će uključivati sve više preporuka za profile koje algoritam smatra predmetom vašeg interesa.

– Mislimo da je važno da imate brzi pristup kronološkom feedu i vidite posljednje objave računa koje pratite. Ova testna verzija aplikacije već je dostupna dijelu korisnika, drugima će biti vidljiva u sljedećim tjednima, a nadamo se da ćemo je u potpunosti uvesti u prvoj polovici 2022. godine, javite nam što mislite, kazao je Mosseri u videu upućenom korisnicima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Adam Mosseri (@mosseri)

Share via
Copy link
Powered by Social Snap