Pretraga

U Puli zabranili cajke, a istog dana na brucošijadi u Osijeku studenti ‘đuskali’ uz Milicu Pavlović

A- A+

U javnosti je poprilično odjeknula vijest da je gradonačelnik Pule zabranio već rasprodani koncert ‘cajki’ zbog, kako tvrdi, ‘promoviranja i čuvanja identiteta građanske, europske i mediteranske Pule’. Na koncertu su trebali nastupiti Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović, a ovoj će inicijativi, izgleda, pridružiti i Osijek. No, malo kasne, jer je upravo sinoć na brucošijadi nastupala srpska pop-folk pjevačica.

Milica Pavlović na brucošijadi u Osijeku

Milica Pavlović na brucošijadi u Osijeku | Foto: Screenshot Osijek

‘Ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju, duhu i mentalitetu grada’, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić za Glas Istre nakon su zabranili cajke čiji je koncert već bio rasprodan, a na kojemu su trebali nastupati Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović. Ta vijest poprilično je odjeknula i izazvala dosta polemike u društvu.

Gradonačelnik Osijeka podržava zabranu cajki

I dok se jedni s tom zabranom ne slažu, drugi ju pozdravljaju pa tako i gradonačelnik Osijeka koji je na svom Facebook profilu najavio da će uvesti istu mjeru jer je bilo najavljeno da će se taj koncert prebaciti u Osijek.

– Kao gradonačelnik, apsolutno podržavam reakciju kolege gradonačelnika Pule. Odluka o neodobravanju organiziranja koncerta tzv. turbo folka u gradskoj dvorani povlači različite rasprave o tome gdje i kako povući granicu. To ne znači da tu odluku – ne treba donijeti, navodi gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić.

‘Ne želim utjecati na to što će tko privatno slušati, ali…’

Dodao je i kako ne želi utjecati na ničiji privatni ukus i što ljudi slušaju u svoja četiri zida, ali da se neke granice moraju postaviti.

– Iz medija saznajem kako je naš grad predstavljen kao zamjenska, ali sigurna opcija za organizaciju turbo folk koncerta. S obzirom na to identitet grada koji razvijamo i kojem stremimo, ovakva ‘promocija’ zasigurno nije pravi i željeni put koji podržavam. Zaključno, koncert koji je postao predmet rasprave neće se održati u gradskom prostoru Osijeka, poručio je gradonačelnik Radić.

@sminkerajnica @Milica Pavlović odličan nastup! Hvala na odličnoj zabavi 🥰 #senoritamilica #milicapavlovic #seceru #fyp #foryoupage #trend ♬ original sound – šminkeRAJnica

Istog dana studenti na brucošijadi u Osijeku ‘đuskali’ uz Milicu Pavlović

Ipak, malo je zakasnio s ovom mjerom jer su upravo sinoć, na dan kada je Pula odlučila zabraniti cajke, studenti na brucošijadi u Osijeku ‘đuskali’ uz srpsku pop-folk pjevačicu Milicu Pavlović. I dok nije u potpunosti jasno je li ovo bilo zadnje takvo ‘đuskanje’ i u Osijeku, na Facebooku su se oglasili organizatori brucošijade.

– Željeli bismo da negativnosti prema organizatorima, studentima, mladima i svim posjetiteljima u budućnosti ostanu ostavština nekih prošlih vremena kada su se određeni događaji ocijenjeni kao neprimjereni osuđivali, a da u svemu pobijedi demokratsko pravo na jednakost i slobodan izbor, dok god se time poštuju zakoni i prava svih ljudi. Vjerujemo da su takve i vrijednosti koje dijele posjetitelji naših dosadašnjih organiziranih događaja na kojima smo izveli raznovrsne glazbene priredbe, vodeći se pri tome afinitetima naše mnogobrojne publike. Ovim putem svim ljudima dobrih namjera u našem gradu mladih, gradu mladosti i zajedništva šaljemo poruku tolerancije, slobode i zajedništva, poručili su.

Milica Pavlović na brucošijadi u Osijeku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap