Pretraga

Ubrzajte Windowse na računalima

A- A+

Primijetili ste kako vam Windows radi presporo pa vam to čupa živce. Nemojte se pretjerano uzrujavati jer to vrlo jednostavno možete sami popraviti pa ne trebate drugima plaćati usluge. U nastavku pogledajte nekoliko stvari koje trebate napraviti kako bi vam Windowsi na računalima radili nevjerojatnom brzinom.

Nemojte očajavati ako Windows na vašem računalu radi sporo. Umjesto toga pročitajte nastavak teksta jer vam donosimo nekoliko savjeta oko toga što trebate napraviti kako biste bili zadovoljni brzinom rada.

www.bug.hr

Izdvojeni članak

Stiže Windows 8 – kritičari nisu oduševljeni

Startup CPL

Prilikom svakog pokretanja računala postoji mogućnost kako se automatski pali više programa nego što je potrebno. To vam dodatno usporava Windows, pa je naš savjet da pomoću Startup CPL-a odabere koji će se programi automatski paliti.

Ono što biste trebali svakako ostaviti da se pali čim se računalo pokrene je antivirus, a uz njega izaberite još nekoliko osnovnih stvari koje su vam prijeko potrebne.

Deinstalacija nepotrebnih programa

Ukoliko često ne provjeravate popis svih instaliranih programa na svom računalu onda ćete u jednom trenutku naletjeti na desetak njih koje uopće, ili skoro nikako, ne koristite. Da se to ne bi događalo, preporučujemo vam redovno posjećivanje Control Panela te deinstalaciju beskorisnih programa preko opcije Add/remove programs.

Druga opcija je da s interneta skinete deinstalacijske programe pomoću kojih ćete raščistiti svoje računalo te ubrzati njegov rad.

CCleaner i Ad-Aware

CCleaner je odličan program koji briše privremene datoteke, prazni koš za smeće te miče datoteke memorijskih dumpiranja. Preporučujemo da CCleaner pokrećete jednom dnevno, a nakon njega pokrenete Ad-Aware, kojeg je dovoljno koristiti jednom tjedno. Ad-Aware iz vašeg računala briše spyware, datoteke koje špijuniraju računalo, te zaražene sustavne unose.

Ad-Aware uvijek pokrećite nakon CCleanera, jer na taj način neće provjeravati privremene datoteke.