Pretraga

Učenici ponovno izlaze na ulice: Sprema se još jedan veliki prosvjed za klimu

A- A+

Prosvjed učenika za klimu, School Strike 4 Climate, održat će se ponovno ovoga petka u Zagrebu. Učenici se bore za svoju budućnost i štrajkaju neodlaskom na nastavu.

foto: Dominik Smolak|srednja.hr

Štrajk učenika za klimu pod nazivom School Strike 4 Climate održat će se ponovno ovoga petka, 29. ožujka u Zagrebu. Prosvjed će, kao i prije dva tjedna, krenuti s Europskog trga u 12.30 sati, a detalji su objavljeni na Facebook stranici. Pogledajte rutu kojom će se kretati učenički prosvjed.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Glas učenika i stručnjaka za klimu treba više vrijediti: Ne trebamo čekati političare, odgovornost je na svima nama

Prije dva tjedna prosvjed se održao na globalnoj razini, a uz Zagreb je sudjelovalo još 5 hrvatskih gradova. FridaysForFuture je pokret koji je pokrenula 16-ogodišnja Šveđanka Greta Thunberg koja je nominirana za Nobelovu nagradu za mir.

– Učenici izlaze na ulice i ne idu u školu jer se bore za svoju budućnost koje,  ako se ovako nastavi, neće biti. Odrasli ostavljaju ovaj svijet na nama i mi smo se odlučili boriti za njega. Pozivamo sve na prosvjed, a oni koji ne mogu da obuku zelene majice i slikaju se, te nam pošalju sa #FridaysForFuture. Svi koji žele neka naprave transparente i donesu ih, te donesu zviždaljke, poručuju organizatori prosvjeda.

Učenici ponovno izlaze na ulice: Sprema se još jedan veliki prosvjed za klimu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap