Pretraga

Učenik preminuo zbog opasnog TikTok izazova, shrvani otac: ‘Želim da svi čuju što mu se dogodilo’

A- A+

Jacob Stevens, 13-godišnjak iz savezne države Ohio u SAD-u, preminuo je nakon što se predozirao lijekom Benadryl. Dogodilo se to kada je pokušao sudjelovati u viralnom TikTok izazovu ‘Benadryl Challenge’. U njemu sudionici uzimaju između 12 i 14 tableta tog lijeka koji ublažava simptome alergije i prehlade, kako bi izazvali halucinacije. To je šest puta više od dozvoljene doze.

tik tok benadryl izazov

Ilustracija: Unsplash

Još jedan viralni TikTok izazov odnio je život djeteta. Dječak Jacob Stevens (13) sudjelovao je u tzv. ‘Benadryl Challengeu’. Opasni izazov sastoji se od toga da sudionicu uzmu između 12 i 14 tableta Benadryla, lijeka za ublažavanje simptoma alergije i prehlade, kako bi izazvali halucinacije.

Liječnici ga nisu uspjeli spasiti

Jacob se je, prenosi New York Post, nalazio kod kuće kada se predozirao. Nakon što je progutao tablete, tijelo dječaka počelo se grčiti. Njegov shrvani otac Justin kaže kako su odjurili na hitnu, gdje je Jacob postavljen na ventilator. Unatoč velikim naporima liječnika, preminuo je šest dana kasnije.

– Rekli su da ga mogu držati na ventilatoru i da može ležati u bolnici, ali da nikada neće otvoriti oči, disati, smijati se, hodati ili govoriti, kazao je Stevens, prenosi New York Post.

Baka dječaka, Dianna Stevens, kroz suze je kazala kako će napraviti sve što je u njenoj moći da se više niti jednom djetetu ne dogodi isto.

– Držite oko na tome što vaša djeca rade na mobitelima. Razgovarajte s njima o ovoj situaciji. Želim da svi čuju što se dogodilo mom sinu, rekao je otac Justin, prenosi New York Post.

Izdvojeni članak

Još jedan dječak izgubio život zbog TikTok izazova: ‘Ne očekujete da će to napraviti vaše dijete’

Jacob nije prva žrtva ovog izazova

Svoje vrijeme planira posvetiti dome da se uvede dobna granica ispod koje se lijekovi bez recepta poput Benadryla ne bi smjeli prodavati mladima. I od TikToka planira tražiti uvođenje dodatne sigurnosne mjere – da korisnici moraju priložiti osobnu kod kreiranja računa.

Kako prenosi New York Post, Jacob nije prva žrtva Benadryl Challengea. U 2020. na isti se način lijekom za alergije proedozirala 15-gdišnjakinja. Proizvođač lijeka Johnson & Johnson izdao je i javno upozorenje nazvavši trend ‘ekstremno zabrinjavajućim, opasnim te da je potrebno da se on odmah zaustavi.’

Copy link
Powered by Social Snap