Pretraga

Ugašen najpopularniji torrent servis!

A- A+

Najpoznatiji svjetski torrent servis Pirate Bay, ugašen je tijekom akcije koju je jučer izvela švedska policija. Organi reda su zaplijenili servere i računala. Uz sam Pirate Bay, ugašeni su i njegovi drugi servisa Superbay.com, Bayming.com te Postebay.net.

Pirate Bay odnosno najpopularniji servis za dijeljenje torrent sadržaja, ugašen je jučer akcijom švedske policije, koja je zaplijenila administratorima servere i računala, prenosi Wired.com.

Izdvojeni članak

Ovo je najstariji torrent na The Pirate Bayu

Prema informacijama istog izvora policija je u Stockholmu upala u sobu sa serverima Pirate Baya te još jednom ugasila popularni servis, na kojem milijuni korisnika svakodnevno preuzima nove filmske, glazbene i televizijske sadržaje, među kojima je velika većina materijala ilegalna odnosno preuzeta bez poštivanja autorskih prava.

Uz sam Pirate Bay, jučer su ugašeni i njihovi servisi Suprbay.com, Bayimg.com i Postebay.net.

TorrentFreak navodi da Pirate Bay nije bio jedina meta ove akcije pa su tako od jučer zbog povrede autorskih prava nedostupni i drugi servisi za dijeljenje podataka kao što su EZTV, Zoink i Torrage.

Inače Pirate Bay postoji već 11 godina, a sve do sada je opstao usprkos nebrojenim naporima vlade, antipiratskih grupa i glazbene i filmske industrije.

Ugašen najpopularniji torrent servis!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap