Uggsicama napokon pada prodaja: modni svijet oduševljen

Povijest mode je puna uspona i padova, a jedan od najvećih padova s velikih visina su bile Ugg čizme. Ova specifična vrsta obuće, koja u Australiji ima funkciju toplih papuča, nekako je u jednom trenutku postala svjetski modni hit koji se nosio u svim mogućim prigodama. Ipak, mrzitelji ove čizme od australske vune mogu odahnuti pošto Uggsicama pada prodaja.

Najnoviji prodajni rezultati firme Deckers, u čijem vlasništvu je Ugg, pokazuju da je prodaja ‘zanimljivih’ čizama počela opadati. Ovaj globalni modni trend, koji je počeo još 2001. godine kada je prvi puta ove čizme obukla Cameron Diaz, sve do ove godine nije pokazivao znakove slabosti. Prodajni rezultati su bili toliko dobri da je u jednom kvartalu 2009. godine prodaja porasla čak 67 posto. Ovo je rezultiralo i širenjem ponude ove australske firme, te su se od 2010. na policama Ugg dućana mogle naći i neke ‘normalne’ cipele.

guardian.co.uk

Najgori modni trendovi desetljeća

Čini se da u kraljevstvu čizama na prijestolje sjeda novi kralj. Kako
Ugg prodaja pada tako su se brojke sve bolje za Hunter. Ova marka, najpoznatija po svojim gumenim čizmama, u prošloj godini je obilježila
rast prodaje od velikih 38 posto.

Mnogi smatraju da je ova promjena
napokon ukazuje na to da kupci imaju i ponešto zdravog razuma. Hunter
čizme, iako preskupe, ipak griju nogu, te su nepropusne. Funkcionalnost u
odnosu na smeđe australske papuče u kojima ravni tabani izgledaju kao
kopita, neupitna je.

Odgovori