Pretraga

Ulaz besplatan: Na ‘Savi’ kreće filmski ciklus u čast preminuloj glumačkoj legendi

A- A+

Rijetki su oni koji će reći da nikada u životu nisu pogledali niti jednu epizodu serije, niti jedan film ili niti jednu kazališnu predstavu u kojima je nastupio Ivo Gregurević. Njegova nedavna, prerana smrt rastužila je umjetničku zajednicu, ali i brojne Gregurevićeve obožavatelje i ljubitelje dobre glume. Upravo njemu u čast u kinu forum Studentskog doma ‘Stjepan Radić’ održat će se Filmski ciklus Ive Gregurevića.

Ivo Gregurević u seriji ‘Odmori se, zaslužio si’; screenshot: HRT

Od 1. do 24. ožujka u kinu Forum u zagrebačkom Studentskom domu ‘Stjepan Radić’ održat će se Filmski ciklus Ive Gregurevića, a ulaz na sve projekcije je besplatan. 

Izdvojeni članak

15. ZagrebDox počinje sljedeći tjedan: U fokusu su filmovi s tinejdžerima u glavnoj roli

– Na samom početku ove godine prerano nas je napustio nedvojbeno jedan od najvećih glumaca našeg vremena, Ivo Gregurević. Tim povodom u ožujku ćemo prikazati čak dvanaest njegovih filmova. Presjek kroz čitavu karijeru obuhvaća djela nastala u periodu od 1977. (‘Ne naginji se van’, redatelja Bogdana Žižića, Gregurevićeva prva glavna uloga) pa sve do 2018. godine (‘Osmi povjerenik, redatelja Ivana Salaja), poručuju iz Studentskog centa Zagreb.

Uz prikaz filmova, kažu iz SC-a, na svakoj projekciji gostovat će netko od njegovih kolega i suradnika te podijeliti s publikom svoje dojmove i iskustva iz suradnje i druženja s ovim velikanom hrvatskog glumišta i kinematografije.

Ivo Gregurević diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a ono što je zanimljivo, tijekom studija stanovao je u Studentskom domu Cvjetno. Upravo je na filmu ‘Ne naginji se van’ Gregurević i debitirao 1977. godine, a tumačio je lik provincijalca na radu u Njemačkoj, a tijekom 80-ih i 90-ih ostvario je niz izuzetno zapaženih velikih uloga na filmu.

Posljednji film u kojemu ga je publika imala prilike gledati je ‘Osmi povjerenik’. Gregurević je preminuo iznenada u vlastitom domu u Zagrebu, 1. siječnja 2019. godine, u 67. godini života.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap