Pretraga

Underworld? Radije nemojte

A- A+


Već ste nekoliko puta izašli živčani iz kina psujući režisere, glumce i scenariste koji su vas upravo pokrali? Pogledate li postoji velika šansa da vaša srdžba ovoga puta prijeđe u pravu fizičku agresiju pogotovo ako ste do sada s obožavanjem pratili radnju i likove Svijeta podzemlja.

Sjeli ste u kino, počeli zobat kokice i u sebi izmolili Očenaš s dodatkom „samo da ovo ne bude još jedan “. Međutim, već samim ispadnjem golišave Kate Beckinsale iz zaleđene staklenke podsjetilo nas je na isto takvo ispadanje gole Mille Jovovich. Nakon dvanaest godina hibernacije sljedi oblačenje obaveznog lateks odijela i cipela na petu te juriš u nove pobijede.

Pošto je Michael u nemogućnosti borit se rame uz rame sa svojom dragom, prazninu je popunio vampir David kojem je talent za glumu vjerojatno kirurški odstranjen, ali to nadoknađuje pesprijekornim izgledom i mrkim pogledom izpod obrva. Selene uz njega također upoznaje svoju i Michaelovi kći za koju bi, sudeći po veličini usana, prije rekli da su je napravile Angelina Jolie i Scarlet Johanson. Kada mala poludi, pretvara se iz anđela plavih očiju u Samaru iz Kruga koja se netom popela iz bunara. Grebe, grize, vadi srce iz grudnog koša. Što će tek jadna Selene doživit kad mala uđe u pubertet?

Neki bi rekli da je pomalo glupo od takvog žanra očekivati neku logiku, ali zakoni fizike su ipak minimum kojeg bi bilo u redu poštivati. Ovo se tiče scene u kojoj Michael visi naglavačke zaleđen, a duža mu kosa stoji uz glavu. To nije gravitacija, to je njegova Schauma. Uz još pokoji kiks koji stvarno gledatelja ubode u oko i to ne zbog 3D naočala, valja spomenuti da je 90 posto filma čista šora likana i vampira. Istina, ima u redu pokreta, ali kada dvadeset minuta slušate fake zvukove udaraca *trš *bem *pow, a jedva negdje malo krvi, poželite da onaj najveći vukodlak više odgrize Selenčugi glavu i da film završi. Sve u svemu – plitko, nedorečeno i loše.

Savjet: ako imate 30kn u džepu radije si kupite ćevape s lukom nego da odete gledat ovu strahotu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap