Pretraga

Upoznajte maturanta koji je briljirao u Milijunašu: Nedavno je i u Potjeri znanjem zaradio pozamašan iznos

A- A+

Zamislite da ste maturant i da ste u džep upravo pospremili 32.000 kuna. U takvoj se situaciji našao maturant Luka Terzić, a tu lijepu svotu zaradio je znanjem u kvizu Tko želi biti milijunaš?. U studenom prošle godine nastupio je i u Potjeri, gdje je pak osvojio 28.000 kuna. Ovaj maturant živi u Svilaju, mjestu nedaleko od Slavonskog Broda. Pohađa uglednu Gimnaziju ‘Matija Mesić’, opći smjer, a u kratkom intervjuu otkrio nam je kako je krenula njegova ljubav prema kvizovima, koja je razlika u nastupu u Milijunašu i Potjeri, kako će utrošiti nagradu te što planira upisati nakon mature.

Luka Terzić u Milijunašu je osvojio 32.000 kuna|screenshot:HRT

Kada si se prvi puta počeo interesirati za kvizove, sjećaš li kako se rodila tvoja ljubav prema kvizovima?

Već sam u ranom djetinjstvu, mnogo prije početka školovanja, proučavao i čitao razne enciklopedije pa se s vremenom nekako javljala i potreba za provjerom stečenog znanja. Milijunaš me na televiziji pratio od najranije dobi, a Potjera je dobrim djelom revitalizirala moju ljubav prema kvizovima te sam se stoga i prijavio na taj kviz par mjeseci nakon 18. rođendana.

Nastupaš li inače na pub i sličnim kvizovima? Koliko si uspješan?

Nastupam sa svojom kvizaškom ekipom na zasad jednom jedinom tjednom slavonskobrodskom pub quizu, gdje smo redovito među najbolje plasiranim ekipama.

Kako se pripremaš za kvizove i postoji li uopće neki poseban način pripreme?

Izdvojeni članak

Studira na FSB-u, živi na Savi, a njegov nastup u ‘Milijunašu’ oduševio je Hrvatsku: Upoznajte kvizaša Pavla

Jednostavno rečeno, to je stil života. Nemam neku posebnu pripremu, ali sam u životu odigrao na tisuće raznih kvizova jer to volim i jer me to ispunjava, a sve češće kreiram i vlastite kvizove.

Znamo da ti Milijunaš nije prvi TV kviz u kojem si nastupio, prije nekoliko mjeseci bio si u Potjeri. Možeš li nam opisati kakvo ti je to iskustvo bilo, koliko je različito od sudjelovanja u Milijunašu?

Po meni, to su dva različita svijeta. Potjera mi je bila prvi nastup pred kamerama, ali sam tad bio najopušteniji. U Milijunašu je izuzetno bitna i mentalna stabilnost te nemate pravo na pogrešku – jedna vas šalje doma. U Potjeri je to puno ležernije i imate više prostora za greške i opuštenost pa bih isti put predložio svim mladima koji razmišljaju o prijavi na neki kviz.

Kako si se osjećao uoči samog nastupa i tijekom snimanja Milijunaša? Jesi li imao tremu, kako je to sve izgledalo iza kamere?

Snimanje mojih epizoda odvijalo se kroz dva puna mjeseca (zbog epidemiološke situacije, op.a.) tako da je bilo napetosti i iščekivanja. Kao što sam već rekao, na Potjeri sam bio najopušteniji, a svaki idući nastup kao da sam bio sve nervozniji. Vjerojatno jer su u igri bili ozbiljniji iznos i ozbiljnija pitanja, a nije pomoglo ni to što je moj nastup podijeljen na dvije emisije pa u drugoj nisam imao priliku zagrijati se s onih prvih nekoliko laganih pitanja.

Kako si se osjećao nakon osvajanja tolike svote novca? Jesi li očekivao ovakav uspjeh?

Mislim da je prelazak drugog praga neki minimalni cilj koji si svi zacrtaju kad se prijavljuju na Milijunaš pa sam se tome i nadao. Osvojenim iznosom sam zadovoljan, ali svojom predstavom baš i ne – smatram da je to moglo i trebalo bolje. Ipak, kad se sve zbroji i oduzme, ne mogu se žaliti jer me i sreća malo pomazila na nekim pitanjima.

Kako su reagirali tvoji bližnji?

Izdvojeni članak

‘Milijunaš’ se opet snima, umjesto publike uveden novi joker: Poznato i kada se emitira zadnja ovosezonska epizoda

Dojmovi su još svježi, uglavnom pristižu čestitke, ali neki pomalo i žale jer su možda očekivali više. Ja sam zadovoljan.

Možeš li nam otkriti kako planiraš potrošiti nagradu i ovu iz Milijunaša i iz Potjere?

Prva godina fakulteta se bliži, tako da dotad ne planiram mnogo trošiti. Naravno, proslava s obitelji i prijateljima koji su mi najveća potpora i najvjerniji navijači neizbježna je, a naći će se prostora i za neke osobne užitke.

Sada si maturant, kakvom ti se čini online škola, pripremaš li se i kako za maturu?

Za mene osobno online škola prolazi iznenađujuće dobro, podigao sam si neke ocjene, ali mislim da nisam naučio koliko bih naučio u redovnoj nastavi. Srećom, gradiva drugog polugodišta nema na maturi tako da to ne bi trebao biti problem. Za maturu se pripremam tako da sam, naravno, stavio veći fokus na predmete koji su mi bitniji za upis.

I za kraj, što planiraš upisati?

Vjerojatno ću upisati novinarstvo jer mi je san etablirati se kao sportski novinar s obzirom na to da mi je sport ljubav veća i od kvizova, a već sam nekoliko godina u tim vodama na pretežito volonterskoj bazi.

U našem sustavu kvizovi.srednja.hr riješite pitanje koje je Luki donijelo 32.000 kuna:

Upoznajte maturanta koji je briljirao u Milijunašu: Nedavno je i u Potjeri znanjem zaradio pozamašan iznos
Share via
Copy link
Powered by Social Snap