Pretraga

USB kondomi: Najnovija zaštita pametnih telefona

A- A+

Internet je prepun virusa koji štete računalima, mobitelima i USB stickovima. Najčešće nezaštićena računala pokupe nekoliko virusa koje vrlo lako prenesete USB-om na drugo računalo te tako broj zaraženih uređaja poprimi velike razmjere. Osim raznih antivirusa, na tržištu se pojavio novi način zaštite pametnih telefona – USB kondomi koji prvenstveno štite vaše podatke od neovlaštenog pristupa istima.

en.wikipedia.org

Virusi koji su donedavno štetili samo računalima, postali su velika opasnost i za pametne telefone. Nepromišljenost i nezaštićenost najčeći su razlozi zbog kojih virusi ‘pojedu’ vaše uređaje ili zbog čega su vaši podaci dostupni svakome čiji punjač samo jednom koristite. Uz brojne antiviruse, pojavio se novi način zaštite – takozvani USB kondomi, piše geek.com.

Izdvojeni članak

Galerija: 10 najfora USB stickova

Kontracepcija za USB

Veliki broj vlasnika pametnih telefona ne razmišlja prilikom punjenja svojih uređaja pa koriste bilo koje USB-ove koji su im pod rukom. Međutim, mijenjanjem različitih punjača, riskirate krađu podataka s telefona kao i brojna oštećenja zbog sve većeg broja opasnih virusa.

Zbog toga su stručnjaci došli do revolucionarne zaštite u obliku kondoma za USB-ove.
Spomenuta kontracepcijska naprava dizajnirana je kako bi se stalo na kraj neovlaštenim pristupima podataka na vašem pametnom telefonu ili tabletu.

Pazite čije punjače koristite

USB kondom veoma je jednostavan te dopušta prolaz jedino električnoj energiji, ali samo u jednom smjeru. Na taj način ćete spriječiti pristup vašim privatnim podacima od strane drugih korisnika.

Velika opasnost krije se iza činjenice da je vještim hakerima dovoljno tek nekoliko minuta da dođu do svih željenih podataka s pametnog telefona koje kopiraju na vlastiti server. Stoga vam savjetujemo da pazite s kojim i čijim se punjačem koristite.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap