Pretraga

Uskoro počinje naplata YouTubea: Evo koliko će mjesečno iznositi

A- A+

Ono od čega već neko vrijeme strahuju korisnici diljem svijeta, postat će realnost. Naime kroz par mjeseci Google priprema uvođenje pretplate za gledanje videozapisa na YouTubeu. Čak je isplivala i cijena koju ćete mjesečno morati izdvajati za najpopularniji internetski video servis. Riječ je o otprilike deset dolara, dakle 70-ak kuna.

Google je krajem prošle godine najavio, pretplatnički muzički servis YouTube Music Key, čija je testna verzija dostupna samo onima s pozivnicom, a za njegovo korištenje bit će potrebno izdvojiti 7,99 dolara mjesečno. No, nažalost na tome neće stati u Googleu.

Izdvojeni članak

Ovo su najomraženiji video klipovi na YouTubeu

Pretplata tijekom sljedećih nekoliko mjeseci

Prema saznanjima The Vergea, koja prenosi Zimo.com, za gledanje video zapisa priprema se uvođenje pretplate, a početak naplate se može očekivati tijekom sljedećih nekoliko mjeseci.

U Google još nemaju definirano ime novog servisa, a pretplatnicima će on omogućavati gledanje videozapisa bez reklama, kao i pohranu videa na mobilne uređaje kako bi ih mogli gledati offline.

Naravno i očekivano, plaćanjem ćete moći zavrijediti gledanje nekih video sadržaja, koji će biti dostupni samo pretplatnicima.

Izdvojeni članak

Ovo je prvi video ikada postavljen na YouTube

Dostupne i manje pretplate za specijalizirane sadržaje

Osim ‘regularne’ pretplate za cijeli servis, u ponudi će biti dostupne i niže pretplate za samo određene kategorije poput glazbe, sporta, sadržaja za djecu i slično.

Zanimljivo je kako će vlasnici kanala na YouTubeu, za svoj sadržaj morati uvrstiti u pretplatničku ponudu, odnosno ako njihovi videozapisi ne budu dostupni pretplatnicima, YouTube će takve videozapise namjestiti kao privatne.

Uvođenjem pretplate, YouTube će i dalje uzimati oko 45 posto zarade od oglašavanja, ali će svojim partnerima davati i dio novca od pretplata.

Važno je naglasiti da pretplata neće biti obavezna, tako da će korisnici moći uživati u videozapisima na YouTubeu kao i do sada (osim dijela sadržaja koji bi trebao biti rezerviran samo za pretplatnike), dok će oni koji žele izbjeći sve veći broj prikaza reklama, kao i pohraniti željeni sadržaj na mobilne uređaje, mjesečno morati plaćati oko 70 kuna.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap