Pretraga

Uštedite novac s ovim trikom: Evo kako obaviti depilaciju šećernom pastom kod kuće

A- A+

Žene od pamtivijeka vode borbu s dlakama. Kosu pokušavamo njegovati i činiti što podatnijom, mekšom, a često i dužom. I zato sve ostale dlake želimo što trajnije odstraniti, po mogućnosti bezbolno. Depilacija šećernom pastom je svakako najdugotrajnija, ali ne i bezbolna.

foto: Pexels; Sora Shimazaki

Posljednjih godina sve veći broj cura i žena odlučuje ne odstranjivati svoje dlake – i to je sasvim u redu. Svatko ima pravo na svoj izbor po tom pitanju, od toga kako odstraniti dlačice uopće, pa do toga da ih se ne odstranjuje. Ipak, one koje i dalje vode ovu borbu, priznat će vam da to rade samo zbog sebe, ne zbog pritiska društva.

Realno, postoji li ljepši osjećaj nego kada na kraju dana legnete u krevet s čistim plahtama, nakon što ste se depilirali? Drago nam je da se slažemo. I zato se postavlja pitanje kako odstraniti dlačice. Ono što najmanje iritira kožu, sprječava urastanje dlačica i ‘dugotrajno’ je rješenje je svakako šećerna pasta.

Velik broj žena se odlučuje na mjesečne posjete kozmetičkim salonima kako bi ih profesionalci depilirali. I dok zaista mislimo da je to najpametnija stvar koju možete napraviti, vjerojatno ste nekad razmišljali i o tome da biste vi to željeli doma napraviti sami. Ova pandemija nas je naučila svašta, pa vjerujemo i da se dobar dio žena naučio depilirati.

Izdvojeni članak

Najnoviji trend na društvenim mrežama: Je li brijanje lica dobra ideja ili ipak ne?

Recept

Depilacija šećernom pastom je u kućnim uvjetima moguća zato što vam treba tek nekoliko sastojaka kako biste ju pripremili, piše Healthline. Postoje dvije vrste šećerne paste: ona tvrda i mekana. Mekanu ćete bez problema napraviti, zato što vam trebaju samo voda, limun, šećer i med. Donosimo i recept.

400 g šećera

30 ml vode

60 ml limunovog soka

1 žličica soli

Stavite sve sastojke u jednu posudu i pustite na laganoj vatri dok sve skupa ne zakuha. Tada dobro pomiješajte kako biste dobili homogenu smjesu i nastavite ‘kuhati’ sve dok smjesa ne poprimi boju poput meda. Kada ste završili s time, premjestite smjesu u drugu posudu i pustite ju da se ohladi.

Korištenje

I dok nije tolika nauka napraviti šećernu pastu, velika je nauka počupati se. Postoji jako puno toga što može poći po krivu, a podljevi su samo jedna od neugodnosti koje možete susresti. Upravo zato bismo preporučili odlazak u kozmetički salon, gdje se nalaze osobe koje su se školovale. Ako ste baš zapeli za to da se sami uputite u ovu avanturu, pripazite na sljedeće stvari.

  • Obavezno obavite temeljiti piling prije same depilacije
  • Nanesite dječji puder na područje koje želite depilirati neposredno prije depilacije – tako će vam se pasta lakše lijepiti za dlačice
  • Uvijek pastu nanosite u smjeru rasta dlačica, a čupajte u suprotnom

Briga nakon

Nakon što ste napravili depilaciju i uspjeli sve počistiti (vjerujemo da ste se barem jednom zalijepili na nekom nezgodnom mjestu), vrijeme je za brigu. Izbjegavajte odlazak na Sunce ili moru odmah taj dan, već pustite kožu da malo dođe k sebi. Nanesite kokosovo ulje kako biste nahranili kožu i izbjegli neugodne upale.

Uštedite novac s ovim trikom: Evo kako obaviti depilaciju šećernom pastom kod kuće
Share via
Copy link
Powered by Social Snap