Pretraga

Uz ova dva trika više nikada nećeš pogriješiti u nanošenju eyelinera

A- A+

Među prvim zapisima o kozmetici upravo su tretmani uljepšavanja egipatske kraljice Kleopatre. Njen zaštitni znak bio je make-up koji se koristi i danas, a radi se o eyelineru. Kleopatra je tada koristila khol, drevnu kozmetiku za oči koja se izrađivala usitnjavanjem antimonita (Sb2S3). Danas su tuševi i olovke za oči vrlo lako dostupna kozmetika, ali osobe koje bi ju željele koristiti imaju drugi problem – ne znaju ju pravilno nanijeti. Mi smo pronašli dva savršena trika kojima se koriste i najbolji svjetski vizažisti, a uz pomoć kojih će vaš eyeliner ispasti savršeno svaki put.

Screenshot: YouTube; Desi Perkins

Eyeliner je dio make-upa koji već godinama ne izlazi iz mode, a uz malo crvenog ruža neizostavan je dio tzv. klasičnog looka. Neke osobe koriste ga svakodnevno, prekrasno im stoji i vrlo su vješte u njegovu nanošenju. Druge bi pak voljele koristiti ga češće, ali jednostavno imaju problem – ne znaju kako ga pravilno nanijeti.
Ako spadate u ovu drugu skupinu, ne brinite, postoje dva odlična trika koja koriste i najbolji svjetski vizažisti, a koja će vam pomoći da vaš eyeliner, uz malo vježbe i bez prevelikog napora, izgledati savršeno svaki put.

Trik 1.

Potrebna vam je olovka za oči (ili eyeliner u gelu, nikako tekući) i uvijač za trepavice. Na gornji metalni i zaobljeni dio uvijača, nacrtat ćete liniju uz rub. Potom prstom podignite obrvu i uvijačem obuhvatite sve trepavice. Kako ih uvijate, uz kapak lagano pritišćite gornji dio uvijača. Tako držite uvijač 30- ak sekundi. Nakon toga, eyeliner bi se trebao preslikati na vaš kapak, a eventualne nepravilnosti možete ispraviti dodavanjem eyelinera ili korektorom. Ovaj jednostavan postupak detaljno je objašnjen u videu opisao vizažist Wayne Goss.

Trik 2.

Drugi tik svojevrstan je nastavak prvog, a radi se o nanošenju produžetka, tzv. ‘repića’ eyelinera. Potrebna vam je ljepljiva vrpca, a višak ljepila s nje možete ukloniti tako da ju prethodno zalijepite na stražnji dio dlana (budući da je područje oko očiju vrlo osjetljivo). komadić ljepljive vrpce zalijepite tako da spaja završetak obrve i rub uz donje trepavice. S naoštrenom olovkom, uz rub vrpce napravite produžetak eyelinera kojeg ste nanijeli na kapak uz pomoć prvog trika. Vrpcu potom odlijepite i dobili ste savršeni winged eyeliner. Za sve nejasnoće u ovom koraku možete pogledati sljedeći video.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap