Pretraga

Uznemirujući filmovi nakon kojih nećete mirno spavati

A- A+

Ne mora neki film nužno biti horor da bi vam se okretao želudac od muke prilikom gledanja. Iako većina uznemirujuće filmove veže upravo uz spomenuti žanr, u obilju filmova možete pronaći brojne naslove koji nisu horori no svjejedno su vas uznemirili. Jedan od takvih uradaka je svakako ‘Requiem for a Dream’, a u nastavku pogledajte tko se još našao u njegovu društvu.

Screenshot YouTube

Mnogi filmofili obožavaju gledati filmove uznemirujućeg sadržaja. Upravo u toj skupini nalazi se mnoštvo horora, ali i filmskih naslova drugih žanrova. Provjerite nekoliko uradaka koji po mnogima imaju najuznemirujući sadržaj ikada snimljen.

Requiem for a Dream

Harry (Jared Leto) i Marion (Jennifer Connely) mladi su ljubavni par koji sanjari o zajedničkom životu, zaposlenju i osnivanju obitelji. Međutim, oboje su ovisnici o heroinu što im na kraju uništi život. Harryjeva majka ovisna je o televizijskim reklamama i bila je spremna na sve ne bi li se pojavila u studiju. Zbog toga je počela piti tablete za mršavljenje, o kojima također postaje ovisna. ‘Requiem for a Dream‘ dirljivi je film koji prikazuje četvero ljudi koji ispaštaju zbog droge te detaljno prikazuje pakao u kojem su se našli.

Antichrist

Djelo Larsa Von Triera koje je bilo izviždano prilikom prikazivanja u Cannesu, mnogi kritičari su opisali kao ‘djelo sirovog genija’ i ‘film čiste emocije.’ Naime u ‘Antichristu’ je prikazana intima između Charlotte Gainsbourg i Willema Dafoea koji pokušavaju u kolibi usred šume riješiti svoje bračne probleme. Pogledajte film pa provjerite je li točna tvrdnja da je Von Trier u ovom filmu prikazao čistu mizoginiju.

Gozu

Svima je poznato kako japanski horori slove kao najstrašniji, no također znate kako upravo Japancima padne na pamet nešto što nikome drugome ne bi. ‘Gozu’ je prepun opscenih i blago rečeno uznemirujućih scena.

Nekromantik

‘Nekromantik’ je snimljen 1987. godine, a spada u horore. Njemački film se bavi tematikom nekrofilije, a režirao ga je Jörg Buttgereit. Uz sada već kultni film vežu se brojne kontroverze, a sami početak filma najvljuje uznemirujući sadržaj. Muž nakon nesreće doveze leš svojoj kući kako bi on i supruga seksualno se iživljavali nad istim.

Uznemirujući filmovi nakon kojih nećete mirno spavati
Share via
Copy link
Powered by Social Snap