Pretraga

‘Vas na Eurosong nagodinu’: Studentska grupa oduševila mashupom svih pjesama koje su Hrvatsku predstavljale na tom natjecanju

A- A+

A.K.A Crescendo zadarska je a capella grupa koju tvore tamošnji studenti. Njihove izvanredne glasovne sposobnosti i nevjerojatan talent već su u više navrata oduševili javnost. Tako je bilo i ovoga puta, kada su na svome YouTube kanalu objavili novi video – ovoga puta napravili su mashup svih pjesama koje su Hrvatsku predstavljale na Eurosongu.

screenshot: YouTube

Od ‘Don’t ever cry’ iz 1993. do ‘Crazy’ iz 2018. – sve su pjesme koje su od samostalnosti Hrvatsku predstavljale na Eurosongu zadarski studenti saželi u petominutni video. Svaku od pjesama grupa A.K.A Crescendo obradila je u a capella stilu i svojim glasovnim sposobnostima zadivili publiku.

‘Vas na Eurosong nagodinu’, ‘koji glasovi, ne zna se koji je bolji’, ‘ želimo za svaku pjesmu poseban cover’ – samo su neki od komentara oduševljene javnosti. A nakon što pogledate i poslušate ovaj video i vi ćete se vjerojatno (i s razlogom) zapitati bi li Hrvatska bolje prošla na Eurosongu da su  ju predstavljali ovi studenti.

A capella grupa A.K.A. Crescendo osnovana je na Sveučilištu u Zadru 2013. godine, sastavljanjem dvaju konkurentskih grupa s kampusa. Ovom zanimljivom tehnikom  obrađuju domaće i strane pjesme, od tradicionalnih do popularnih, i, kako to vole reći, ne posustaju pred novim izazovima.

Trenutni članovi grupe su Matea Biloglav, Nikolina Brala, Karla Drezga, Ana-Marija Galiot, Lucija Grabovac, , Dora Kanjer, Nives Majetić, Šime Mračić, Filip Panza, Marko Petrov, Filip Rušin i Jakov Šuto.

‘Vas na Eurosong nagodinu’: Studentska grupa oduševila mashupom svih pjesama koje su Hrvatsku predstavljale na tom natjecanju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap