Pretraga

Već idući mjesec WhatsApp prestaje raditi na nekim uređajima, provjerite je li među njima vaš

A- A+

Prema procjenama iz 2021. godine, WhatsApp broji preko dvije milijarde korisnika, čime ulazi među najpopularnije platforme za razmjenu poruka i poziva. No, već od 24. listopada postepeno će se gasiti na iPhoneima koji imaju starije operacijske sustave.

whatsapp

Foto: Pixabay

Kako prenosi Financialexpress.com, uz Appleovu posljednju nadogradnju navodi se da na nekim iPhone uređajima više neće biti moguće koristiti WhatsApp, jednu od najkorištenijih platformi za razmjenu poruka. Riječ je o onima sa sustavom iOS 10, iOS 11, te na iPhoneu 5, i iPhoneu 5C. Prema izvještaju koje je objavljeno još u svibnju na portalu WeBetaInfo koji objavljuje sve novosti vezane uz ovu aplikaciju, korisnici ovih starijih sustava promjenu će početi osjećati već od 24. listopada.

– Ako koristite iOS 10 ili iOS 11, morate nadograditi sustav na iOS 12 kako biste mogli nastaviti koristiti WhatsApp. Dakle i dalje ga možete koristiti na iPhoneu 5S, iPhoneu 6, iPhoneu 6S, ali trebate nadograditi sustav. Na žalost, WhatsApp više neće biti kompatibilan s iPhone 5 i  5C uređajima, budući da iOS 12 nije dostupan za nadogradnju na tim uređajima, stoji u izvješću.

Izdvojeni članak

Whatsapp u potpunosti mijenja način na koji korisnici šalju jedan tip poruka

Iz WhatsAppa, prenosi financialexpress.com, navode da je, iako je WhatsApp podržan na sustavu iOS 12, uvijek bolje koristiti posljednju verziju operacijskog sustava. Također i WhatsApp obavještava svoje korisnike kada više neće biti dostupan na njihovim uređajima, pa i poviše navedeni korisnici mogu očekivati ovu obavijest.

Podsjetimo, prošle je godine ukinuta podrška za uređaje sa sustavom Android 4.0.4 i starijim verzijama. I sam WhatsApp je na svom blogu ažurirao popis operacijskih sustava koji podržavaju aplikaciju, a možete ga vidjeti ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap