Pretraga

Večeras ostajete doma i imate filmsku večer? Donosimo nekoliko prijedloga za horor dana!

A- A+

Noć vještica, ilitiga Halloween, se uvijek obilježava dan (noć?) prije blagdana Svih svetih, koji ove godine pada na ponedjeljak. Uz one koje je produženi vikend razveselio zbog prilike za izlazak više, postoje i oni koji su jedva čekali dan više za raditi – ništa!

netfliy binge serija

Ilustracija: Unsplash; Ron Lach

Gledanje filmova je vjerojatno idealna aktivnost za hladne zimske mjesece. Dobro, možda još uvijek traje jesen, ali ovisno o tome gdje se nalazite – dosta je hladno. Dovoljno hladno da nemate volje ići na partije, bilo u klub ili kod nekoga doma. Sve što želite jest smjestiti se pod toplu dekicu, upaliti nešto na Netflixu i uživati u dosadi.

Šalimo se, gledanje filmova je rijetko kada dosadno, zato to i toliko volimo. Naravno, poželjno je upiknuti dobar film, ali čak i kad stavite nešto loše, male su šanse da će vam biti dosadno. Možda ćete biti iživcirani, bijesni ili zbunjeni, ali teško da će vam biti dosadno. Ako se pak odlučite gledati horor, velike su šanse da ćete biti prestrašeni.

Kada se odlučite gledati horor, morate se pripremiti na to da ćete se prestrašiti. Ako vas takvi filmovi ne uspiju preplašiti, jednostavno nisu dobri. Mada, postoji i neki gušt u tome da gledate horor film i jednostavno se smijete tome koliko je loše napravljen. U svakom slučaju, mi donosimo nekoliko prijedloga onih pravih horora, koji bi vas zaista trebali preplašiti. Uživajte!

Izdvojeni članak
netfliy binge serija

Ne gledate horore zbog jump scareova? Donosimo rješenje za sve vaše probleme!

The Conjuring

Činjenica da je samo trailer za ovaj film pogledan više od 33 milijuna puta, dosta govori o tome koliko je bitan ovaj film – ne samo za horore, već i općenito u filmskom svijetu. Film je izašao 2013. godine te je prvi u serijalu. Ovaj se horor bavi natprirodnim pojavama – čisto da vas upozorimo!

Crimson Peak

I sljedeći na popisu je jedan dosta poznati film. Doduše, teško je reći spada li ovaj baš u čiste horore, jer je ljubavna tematika ipak dosta prisutna. Guillermo del Toro, redatelj je koji vam je vjerojatno najpoznatiji po filmu Oblik vode – a nakon gledanja Crimson Peaka, mogao bi vas ponovno oduševiti.

The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia

Ovaj horor je psihološki, za koji će se većina složiti da je zaista u pitanju najstrašnija opcija. U svakom slučaju, pripremite se na puno jump scareova. Ono što je sigurno najstrašnije jest činjenica da je film inspiriran događajima koji su se zaista dogodili, u blizini kuće Wyrick house of Ellerslie, Georgia.

The Roomate

Ovaj horor je star deset godina, ali to ga ne čini manje dobrim. Sasvim sigurno ćete prepoznati Leighton Meester iz Tračerice u jednoj od glavnih uloga, kao i Alyson Michalka. Ukratko, ovo je film koji ne želite gledati sa svojim cimerima. Ili bi ga trebalo gledati baš s njima? Nismo još odlučili.

Us

Ako vam se svidio horor Get Out od Jordan Peelea, velike su šanse da će vam se svidjeti i ovaj film. Glavna uloga je pripala Lupiti Nyong’o, koja glumi majku, u obitelji koja je pod napadom. Napadaju ih njihovi dvojnici…

Večeras ostajete doma i imate filmsku večer? Donosimo nekoliko prijedloga za horor dana!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap