Pretraga

Večeras se prikazuje 800. Potjera: Donosimo najvažnije rekorde popularnog kviza

A- A+

Vrlo aktivni twitteraš i lovac u Potjeri Dean Kotiga, oglasio se objavom kako se danas prikazuje okrugla 800. epizoda popularnog kviza. Do sada je kviz obilježilo niz zabavnih momenata, ali i onih tužnih, od kojih svakako valja istaknuti prerani odlazak omiljenog kvizaša Mirka Miočića.

Ovih se dana mnogo spominju GoT i Avengersi, ali realno – samo je jedna stvar na ekranima važna, i to ova večeras, pa da ne bi bilo nismo znali. Guštajte u jubilarnoj – a ovo sad zaista nevjerojatno zvuči – 800. emisiji kviza Potjera, i nek se gledamo još barem toliko, poručio je u slavljeničkom tonu Kotiga.

Najveći osvojeni iznos još uvijek 250.000 kuna

Izdvojeni članak

Tarik Filipović više neće biti voditelj Potjere: Ovo su mu potencijalne zamjene

Inače, kviz Potjera, koji se u Hrvatskoj snima prema licenciji britanskog ITV-a, došao je do 800. izdanja, a do sada je u njemu sudjelovalo preko 2.500 ljudi. Koliki interes vlada za ovaj kviz svjedoči podatak da se za sudjelovanje prijavilo više od 30.000 ljudi.

Među tim velikim brojevima, neke natjecatelje svakako valja istaknuti. Ivan Borković je jedan od njih, budući da je osvojio najveći pojedinačni iznos. Sam u završnoj Potjeri uspio je obraniti 130.000 kuna.

Kada je pak riječ o najvećem ekipnom iznosu, osvojila su ga tri profesora, obranivši u završnoj potjeri 250.000 kuna, od čega je svakom od njih pripalo nešto više od 83.000 kuna.

Student matematike Martin Brkić rekorder je po broju odgovorenih brzopoteznih pitanja.

U svega 60 sekundi uspio je ponuditi 13 točnih odgovora, na što mu je spomenuti lovac Dean Kotiga dao najveću višu ponudu od 182.500 kuna.

Samohrani otac čitav iznos osvojen u Potjeri dao u dobrotvorne svrhe

Izdvojeni članak

Dean Kotiga: FER-ovci su najbolji kvizaši, a evo i zašto

Premda nemamo precizne podatke, sa sigurnošću možemo reći da je lovac s najmanje poraza u prosjeku, Krešimir Sučević Međeral. On je od kraja ožujka 2017. na lovčevu stolcu zamijenio Mirka Miočića te je prvi poraz ubilježio gotovo dva mjeseca poslije. Na izvrsnom omjeru pobjeda i poraza, nastavio je nastupati i do ove jubilarne epizode.

Najpopularnija epizoda Potjere na internetskim bespućima postala je ona s diplomiranim politologom Branimirom Tothom u glavnoj ulozi. Inače lošu predstavu četveročlanog natjecateljskog tima u Potjeri, podigao je na neslućen broj pregleda na YouTubeu (trenutno 2,36 milijuna). Gestama, smijehom i zezancijom koju je pružio, Branimir je očito uspio zabaviti publiku, a odmah je priznao da se i on zabavio odlično.

Na kraju podsjetimo na jednu interesantnu i humanitarnu priču iz Potjere, koja je poprimila velike razmjere nakon objave na portalu srednja.hr. Naime, vjeroučitelj iz Zagreba Nikola Kuzmičić, koji je inače samohrani otac dvojice sinova, cjelokupni iznos osvojen u Potjeri, donirao je u dobrotvorne svrhe, radi čega je dobio i  nagradu Ponos Hrvatske!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap