Pretraga

Velike promjene: Facebook poslušao vapaje svojih korisnika i ukida najiritaniju stvar na toj mreži

A- A+

Godine maltretiranja notifikacijama za korištenje aplikacija poput Candy Crush, FarmVille i sličnih igrica odlaze u povijest. Facebook je time odlučio poslušati vapaje svojih korisnika, a osim ove, uvode se i još neke preinake još uvijek najpopularnije društvene mreže u svijetu.

Screenshot: Facebook

Iz kompanije Facebook najavljeno je kako se ukidaju pozivnice za korištenje aplikacija. Tako od 6. veljače sljedeće godine, korisnici više neće moći koristiti ovu platformu za pozivanje prijatelja na isprobavanje raznih aplikacija, a koje su se često bile jednako iritantne kao neželjena pošta.

Izdvojeni članak

Nema više neugodnjaka: U novoj verziji WhatsAppa poruke se mogu brisati nakon što ih pošaljete

To uključuje i slanje zahtjeva za igrice poput Candy Crush ili FarmVillea, koje korisnik trenutno može slati neograničenom broju prijatelja, a svaki od njih o zahtjevu bi bio obaviješten notifikacijom. Do sada su se korisnici tih notifikacija mogli riješiti jedino na način da instaliraju samu aplikaciju ili blokiraju pozive za svaku od njih pojedinačno, što je također dosta zamarajuće.

Osim toga, Facebook planira ukinuti i ‘Native like’ dugme, dakle, više nećete moći ‘lajkati’ određenu Facebook stranicu iz druge aplikacije, već samo s Facebooka. Nestaje i opcija ‘Follow’ koju su često koristili oni koji ne žele izraziti svoje sviđanje određene stranice, ali ju ipak žele pratiti.

Nestaje i tzv. ‘Zrcaljenje komentara’. Primjerice, neki portali komentare s Facebooka automatski su objavljivali ispod članaka na samom portalu, uz prethodno upozorenje prije komentiranja na Facebooku ‘ovaj će se komentar objaviti i na www.primjerstranice.hr’. Ova značajka omogućena je još 90 dana, a nakon toga ‘Zrcaljenje komentara’ staje.

Osim navedenih značajki, više se neće moći koristiti ni ‘Send’ dugme, a umjesto njega savjetuje se korištenje opcije ‘Share dialog’.

 

Copy link
Powered by Social Snap