Pretraga

Victoria’s Secret ima prvu trans manekenku – prekrasna je!

A- A+

22-godišnja Brazilka, Valentina Sampaio, prva je trans manekenka zaposlena od strane Victoria’s Secret. Ovu je vijest podijelila na svom Instagramu, a izazvala je lavinu pozitivnih komentara. Ona iza sebe ima zavidnu karijeru, što uključuje i poziranje za naslovnicu Voguea. U ranijim intervjuima otkrila je kako je oduvijek znala da je djevojka, a njena okolina s time nije imala problema.  Njezini roditelji podržavaju njezin identitet, a i njeni vršnjaci bili su pozitivno nastrojeni.

Valentina Sampaio, foto: Instagram

Emmanuelle Alt, urednica Voguea, 2017. je odlučila staviti Valentinu na naslovnicu, te predstaviti njenu priču. Ove godine Valentina je postala prva trans manekenka za Victoria’s Secret koja otvoreno progovara o svom rodnom identitetu. Osim toga, ona je i ambasadorica brenda L’Oréal Paris.

Odrastala je u brazilskom ribarskom gradiću

Valentina ne želi otkriti sve o svome životu, pa tako ne znamo kako se zvala prije tranzicije, niti kako je izgledala. No, s javnošću je podijelila neke detalje iz svog života.

Izdvojeni članak

Transpolna studentica progovorila o svojim iskustvima i sutrašnjem Maršu

Ona dolazi iz brazilskog ribarskog gradića. Majka joj je učiteljica, a otac se bavi ribarstvom. Ona je oduvijek znala da je djevojka, a za svoje roditelje je istaknula kako su je oduvijek podržavali, te prihvaćali njezin identitet. Osim toga, nije imala ni problema s vršnjacima – oduvijek su ju doživljavali kao djevojčicu, prenosi The New York Times.

U početku je imala problema s traženjem posla, no L’Oréal je prepoznao njezinu vrijednost

S obzirom da mnogi još ne prihvaćaju identitete transrodnih osoba, Valentina je u početku imala problema s pronalaskom posla. Otkrila je kako su je na brojnim mjestima odbijali upravo radi toga. Radi problema na koje je nailazila razmišljala je o tome da odustane od svoje karijere. Ipak, druge transrodne manekenke poslužile su joj kao inspiracija za daljni rad i trud. Među njima je i Andreja Pejić.

2016. snimljen je video za L’Oréal, te je objavljen na Međunarodni dan žena. U njemu Valentina priča o sebi, te o svom doživljaju ljepote i sebe kao žene. Prikazali su i fotografiju koju je snimila za novu osobnu nakon tranzicije.

– 8. ožujak. Svaka žena je vrijedna toga, poručili su u videu.

Njena fotografija osvanula je na naslovnici Voguea

Izdvojeni članak

U Converse Pride kolekciji prvi put možete naći tenisice s trans zastavom!

Emmanuelle Alt, urednica francuskog Voguea,  2017. je odabrala Valentinu za naslovnicu časopisa, te je predstavila njenu priču. Mnogi su joj čestitali na progresivnosti, te inkluzivnosti koju je pritom pokazala. U ovome je broju časopisa također napisala da Valentina savršeno odgovara Vogue ideji ljepote, te da se u tome ne razlikuje od, primjerice Darie Werbowy ili Anne Ewers.

No, iako je mnoge oduševilo predstavljanje ove priče, Emmanulle nije bila sasvim zadovoljna. Otkrila je kako će pravi uspjeh biti postignut tek kad će trans modeli moći biti na naslovnicama bez da se mora posebno govoriti o njihovim rodnim identitetima, piše Vogue.

https://www.instagram.com/p/BQdHuyEDCQb/

Na Instagramu je pokazala fotografiju sa snimanja za Victoria’s Secret

Iako još nije bilo službenih objava od u vezi njenog novog snimanja, na Instagramu se pohvalila fotkom sa snimanja, a i njezin je agent kratko prokomentirao situaciju. S obzirom da je ovo prvi put da Victoria’s Secret zapošljava trans modela, radi se o pomaku u povećavanju vidljivosti transrodnih osoba.

Valentinin agent ispričao je da ona smatra kako je ovo snimanje odlična prilika za pomicanje trenutno postojećih granica na koje transrodni ljudi nailaze, te za pomak prema boljem prihvaćanju svih ljudi, prenosi The New York Times.

https://www.instagram.com/p/B0oDsqnC2am/?utm_source=ig_embed

Share via
Copy link
Powered by Social Snap