Pretraga

Video: Ako ne znate što pokloniti mami za Majčin dan, pogledajte kako ga možete napraviti sami

A- A+

Za tjedan dana, točnije 14. svibnja u nedjelju obilježava se Majčin dan. I dok si mnogi razbijaju glavu time što pokloniti svojoj majci, a posebice učenici koji nemaju neki preveliki budžet, ali žele ju iznenaditi i uljepšati joj dan, u ovom članku objasnit ćemo kako poklon možete i sami izraditi i to za relativno malo novaca. Sve što će vam trebati je obična majica bez natpisa ili pregača ili bilo koji odjevni predmet koji želite, boja za tekstil i kistovi.

proces ručne izrade natpisa na pregaču kao poklon za majčin dan s natpisom mama šč!

Foto: srednja.hr

Nema ništa ljepše kada netko za vas svojim rukama izradi poklon, bez obzira na prigodu. Iako ti pokloni mogu ponekad ispasti i ‘šlampavi’, upravo takvi se najviše cijene jer su od srca i pokazuju da je osoba koja nam je to poklonila uložila svoje vrijeme, trud i volju kako bi nam napravila nešto unikatno. Upravo takav poklon možete i sami napraviti i to za Majčin dan.

Mama ŠČ! za Majčin dan

Dan kada se slave sve majke na svijetu obilježava se druge nedjelje u svibnju, a to je ove godine 14. svibnja, tako da imate još tjedan dana da prikupite sve što je potrebno kako biste svojoj mami napravili poklon koji će joj uljepšati dan. Sve što će vam trebati je: obična majica bez natpisa, pregača ili neki drugi odjevni predmet, boja za tekstil (važno: postoji boja za tamnu i za svijetlu tkaninu) i kistovi.

Mi smo za potrebe ovog članka koristili pregaču, a inspiraciju za natpis smo pronašli u jednom događaju koji se događa istog vikenda kada je i Majčin dan – Eurovizija. Tako smo na pregaču napisali – Mama ŠČ! prema pjesmi Leta 3 koji nas ove godine predstavljaju u Liverpoolu. U videu ispod možete pogledati kako smo to radili korak po korak, a vi naravno možete napisati ili nacrtati što god želite.

@srednja_hr Nemaš ideju za Majčin dan? Škicni video i inspiriraj se, imaš još tjedan dana za napraviti poklon! 😊❤ #mothersday #majcindan #srednjahr #mamašč #let3 #diy #poklon #eurosong #eurovision #justsrednjathings @Let 3 Mrle ♬ Mama ŠČ Let 3 – Let 3 Mrle

Naši ukupni troškovi za poklon su bili oko 13 eura, odnosno oko 100 kuna

Pregača nas je koštala oko 10 eura, a boja za tamnu tkaninu oko 3 eura, dok smo koristili kistove koje smo već imali. Za natpis smo isprintali šablone od papira i napravili jednu malu grešku – font koji smo odabrali bio je ‘preuzak’ i ‘MAMA’ je ispala dosta nečitko na pregači, tako da obratite pozornost na to kada ćete birati font. Kada ste natpis dovršili, boju sušite fenom oko pet minuta.

I to je to, želimo sve najbolje mamama za Majčin dan i Letu 3 sretno na Euroviziji!

Copy link
Powered by Social Snap