Pretraga

[VIDEO] Audicija za nasljednicu Jelene Rozge u grupi Magazin

A- A+

Teško je i uz dosta truda i razmišljanja zaključiti u čemu je javni interes za prikazivanje izbora pjevačice neke grupe na nacionalnoj televiziji. No HTV je 2006. godine očito procijenio da bi izbor nasljednice Jelene Rozge u Magazinu, svakako trebalo kamerom zabilježiti te prirediti čitav popratni show program. Da stvar bude smješnija, na kraju nijedna od djevojaka koje su pretendirale na mjesto pjevačice spomenute grupe nije odabrana. Točnije jedna je, ali u nekoj kasnijoj fazi.

Screenshot: YouTube

Ovaj video iz arhive javne televizijske kuće, uistinu bi se mogao ubrojiti u rubriku ‘Vjerovali ili ne’. Kako nemamo takvu na portalu, morali smo kroz tekst naglasiti kamo pripada. Dakle, Jelena Rozga je odlučila krenuti u solo vode pa je biranje njene nasljednice postalo javna stvar.

Izdvojeni članak

Najbolji tamburaški boy bendovi u Hrvatskoj

Čitav show ne bi li se našla ‘ona prava’

No to nije snimljeno kao neka studijska audicija na kojoj se par pjevačica natječe koja će biti najbolja, nego je organiziran čitav show program koji su vodila dva voditelja. Jedan od njih, odnosno Mirko Fodor je imao i spontani performans u svemu tome.

Dvočlani žiri bio je sastavljen od Tončija Huljića i pokojnog Đorđeta Novkovića, a dio programa bili su bend, back vokali, razdragana publika u studiju te pjevačica na odlasku, Jelena Rozga. Ona je u samom tijeku audicije, započinjala stihove neke Magazinove pjesme, a kandidatkinje bi ih nastavljale.

Ništa manje zanimljiv podatak je tko se sve našao među pretendenticama za pjevačicu te splitske grupe. Četiri od šest ih je imalo neke doticaje s muzikom, ili još ima.

Izdvojeni članak

[INTERVJU] Upoznajte mladog srpskog tekstopisca za kojim hrle najveće zvijezde hrvatske estrade

Neke nisu odustale, iako nijedna nije odabrana

Među njima je pomalo već zaboravljena Nikol Bulat, koja je kasnije imala kratku pjevačku epizodu u grupi Feminnem. Zatim sve popularnija pjevačica lakih nota Lidija Bačić.

Svoje mjesto među kandidatkinjama našla je i Lea Mijatović. No kako nije dobila priliku u Magazinu, utjehu je pronašla u Teškoj industriji u kojoj pjeva već četiri godine.

Nasljednicom Jelene Rozge je još 2006. željela postati i onomad 19-godišnja Andrea Šušnjara. Tada nije uspjela, ali očito je ostavila snažan dojam na Tončija Huljića, budući da je svoje mjesto pjevačice Magazina na kraju ipak ‘osvojila’ 2010. godine.

I eto, čitav show na javnoj televiziji, žiri, publika, želje i pozdravi, a na kraju ništa od nove pjevačice. Naime na kraju se očito od šest kandidatkinja, nijedna nije pokazala dovoljno dobrom pa je Rozgino mjesto zauzela Ivana Kovač (kći Miše Kovača) koju je 2010. naslijedila ‘uporna’ Andrea Šušnjara.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap