Pretraga

Video: Billa Gatesa 23-godišnjak matirao u devet poteza!

A- A+

Suosnivač Microsofta i drugi najbogatiji čovjek svijeta Bill Gates, neslavno je završio svoj meč, protiv novog svjetskog šahovskog prvaka, Norvežanina Magnusa Carlsena. Naime u revijalnom meču bio je dogovoreno da 23-godšnjak ima 30 sekundi za svoje poteze, a Gates dvije minute. Međutim, partija je završila nakon samo minutu i 20 sekundi igre odnosno ukupno devet poteza.

Screenshot: You Tube

Jedan od najbogatijih ljudi svijeta te suosnivač Microsofta Bill Gates, doživio je šahovski fijasko, u dvoboju s novopečenim svjetskim prvakom, 23-godišnjim Magnusom Carlsenom. Iako je Gates imao i povlastice u smislu da je mogao za minutu i pol dulje razmišljati o svojim potezima, mladi Norvežanin je bio nemilosrdan. Meč je trajao samo devet poteza, odnosno minutu i 20 sekundi, prenosi HINA.

Izdvojeni članak

Neobična kombinacija: Šahovski prvak svijeta (22) ujedno i top model

– Vau, ovo je bilo brzo, rekao je Gates po završetku partije. Partija je odigrana u srijedu u Londonu, a prikazana je u petak u vrlo popularnom ‘talk showu’ norveške nacionalne televizije, voditelja Fredrika Skavlana.

Mladi Norvežanin je osim po iznimnim šahovskim sposobnostima, poznat i po tome kako novac zarađuje, kao model.

Carlsen (23) je u studenome prošle godine postao drugi najmlađi svjetski šahovski prvak u povijesti. Dakle tada s 22 godinu u Chennaiju je svladao branitelja naslova, Indijca Viswanathana Ananda.

Inače najmlađim svjetskim prvakom u povijesti, postao je Gari Kasparov s 21 godinu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap