Pretraga

Video: Compliance – film koji je duboko uznemirio Ameriku

A- A+

Compliance je naslov filma koji je duboko uznemirio američke gledatelje. Nije riječ o hororu u kojem krv teče u potocima niti o još jednoj ekranizaciji nacističkih zločina već o sjajnom niskobudžetnom trileru.

Šokantan na neobičan način

– Give me fucking break, zavrištala je žena u jednom kinu i izašla iz dvorane, a kako je film odmicao i druge su joj se žene pridruživale, prenosi Huffington Post. Do kraja projekcije dvoranu je napustilo desetak djevojaka koje su film opisale duboko uznemirujućim.

Najneobičnije od svega je to da Compliance nije film iz žanrova koji su do sada dizali najviše prašine i šokirali gledatelje. Miljama je daleko od von Trierovih stravičnih ratnih priča s učestalim seksualnim eskapadama ili bezumnih krvavih horora američkih filmaša.

Tjeskoba i bjes gledatelja

Riječ je o niskobudžetnom indie trileru koji se temelji na istinitom događaju.

Ne tako davne 2004. godine javnost je upoznala slučaj u kojem je nepoznati muškarac u 70-ak navrata predstavljajući se kao policajac od zaposlenica fast foodova zahtjevao da se skinu do gola na radnom mjestu kako bi ih pretražio. One bi to činile ne sluteći da je riječ o prevari.

Craig Zobel je u svojoj filmskoj verziji plavokosu Dreamu Walker stavio u ulogu radnice izmišljenog lanca brze hrane koja prolazi već spomenutu torturu od izvjesnog policijskog službenika Danielsa.

Ono što iz perspektive gledatelja stvara duboku nelagodu je osjećaj da se cijela ta situacija može vrlo lako izbjeći no da likovi to iz nekog razloga ne čine. Pogledajte trailer i otkrijte kako bi na vas Compliance utjecao.

Copy link
Powered by Social Snap