Pretraga

[VIDEO] Da se naježite: Učenici iz Požege snimili obradu pjesme ‘Moja domovina’ i zvuče fenomenalno

Večerima nakon potresa u Zagrebu i u jeku epidemije zbog koje smo u izolaciji, građani izlaze na balkone i prozore pjevajući pjesmu ‘Moja domovina’. Za neke od njih to je potez jačanja duha i osjećaja zajedništva u kriznim vremenima, drugima je to način zahvale interventnim i nužnim službama. Svoju verziju te poznate pjesme snimili su i učenici Glazbene škole Požega.

Učenici Glazbene škole Požega obradili pjesmu ‘Moja domovina’|screenshot: YouTube

Članovi mješovitog zbora Glazbene škole Požega udružili su snage, točnije glasove, virtualnim putem i tako otpjevali svoju verziju pjesme ‘Moja domovina’.

– Dok smo kod kuće zbog ove cijele situacije s virusom imamo i dalje nastavu redovno. Kako svake srijede imamo nastavu zbora s prof. Brankom Horvat tako je ona prošle srijede dobila jako lijepu ideju. Kako bi nešto i napravili na nastavi zbora, a i zbližili se i probali neke nove stvari, došla joj je ideja da snimimo pjesmu ‘Moja domovina’ i podržimo time našu cijelu zemlju u ovoj borbi. Poslane su nam note i matrica za koje su zaslužni prof. Tin Tonković i Damjan Pirović, te smo se morali snimiti od svoje kuće kako svatko pjeva svoju dionicu i proslijediti natrag. I tako kada se sve spoji nastane ovo što sada čujete. Za prvi put mislim da smo odlično obavili ovaj posao. Bitno je zajedništvo i dobra volja, što kod nas u školi nikada ne fali! Nadam se da će biti još ovakvih projekata, a do tada ostanite svi doma, rekla nam maturantica Lorena uz poruku ‘zagjedno smo jači.

Kako zvuči verzija pjesme ‘Moja domovina’ u izvedbi zbora Glazbene škole Požega, poslušajte u videu:

[VIDEO] Da se naježite: Učenici iz Požege snimili obradu pjesme ‘Moja domovina’ i zvuče fenomenalno
Copy link
Powered by Social Snap