Pretraga

Video: Digitalizacija nas pretvara u izolirane robote

A- A+

Preko 11 milijuna korisnika interneta kliknulo je na video ‘Look Up’ u kojemu Gary Turk objašnjava kako društvene mreže uopće nisu društvene te da se zahvaljujući digitalizaciji svi izoliramo. Pogledajte na koji je način mladi Gary očitao bukvicu svima koji su ovisni o mobitelima, laptopima i drugim tehnološkim napravama.

Foto: Screenshot YouTube

Živimo u vremenu kada je nezamislivo provesti 24 sata bez upotrebe mobitela, pregledavanja elektronske pošte ili višesatnog dopisivanja po društvenim mrežama. No koliko god se osjećali povezanijima, čak i s poznanicima na drugom kraju svijeta, zahvaljujući društvenim mrežama i mnogobrojnim tehnološkim napravama pomoću kojih se nalazimo u virtualom svijetu, zapravo smo sve osamljeniji.

Izdvojeni članak

Tehnološki napredak istiskuje rukopis iz obrazovnih sustava diljem svijeta

– Zovemo ih društvenim mrežama, ali kad otvorimo svoje kompjutore, zatvaramo vrata, poručio je Gary Turk u videu ‘Look Up‘ svima koji ne mogu zamisliti dan bez chatanja, tipkanja poruka ili pregledavanja fotografija na Facebooku, Twitteru i drugim socijalnim mrežama.

Spomenuti video je u nešto više od tjedan dana pregledalo preko 11,5 milijuna korisnika, a mladi Turk se u istom potrudio ukazati na negativne strane digitalnog doba.

Svi se mi sjetimo kako je prije bilo bolje, kad su djeca trčala za loptom, a ne plakala za novim iPhoneom ili tabletom.

Uvjerite se i sami kako život prolazi pored vas te kako tratite dragocijeno vrijemena gledanjem u ekrane naprava u čije smo ralje pali i teško da se možemo izvući.

Video: Digitalizacija nas pretvara u izolirane robote
Share via
Copy link
Powered by Social Snap