Pretraga

Video: Fantastični Šveđanin postigao jedan od najljepših pogodaka ikada!

A- A+

Na Europskom nogometnom prvenstvu 1988., u tadašnjoj Saveznoj Republici Njemačkoj slavni nizozemski centarfor Marco Van Basten postigao je pogodak koji je po mnogim anketama proglašen najljepšim u nogometnoj povijesti. S desne strane malo unutar 16-erca Van Basten je potegao nevjerojatan volej koji je u neobičnom luku preskočio sovjetskog vratara Rinata Dasajeva. Da stvar bude značajnija to je bio gol u finalu Eura, koje je Nizozemska i osvojila. No, 25 godina kasnije u Švedskoj se ligi dogodio jedan sličan i u najmanju ruku jednako lijep.

Screenshot: You Tube

Marco Van Basten slavni je nizozemski napadač koji je postigao jedan od najljepših golova u nogometnoj povijesti i to u finalu Europskog nogometnog prvenstva 1988. Naime Marco je uspio uhvatiti volej na gotovo na rubu 16-erca s desne strane te iz mrtvog kuta matirati sovjetskog vratara Rinata Disajeva. No, sličan i barem jednako lijep u nedjelju je u švedskoj ligi postigao Mattias Mette.

Izdvojeni članak

Video: Falcao zabio jedan od najljepših golova ikada

On je u dvoboju svoga Syrianska i Mjällbya zabio vrlo sličan gol, samo za razliku od nizozemskog napadača, s lijeve strane i lijevom nogom. Zasigurno važnost pogotka nije ni približna, budući da je Van Bastenov gol zacemntirao rezultat finala na 2-0, kako je ostalo do kraja utakmice, čime su Oranje osvojili svoju jedinu nogometnu titulu u povijesti.

Nažalost Metteov pogodak ne samo da nije donio neku tako važnu titulu, nego je njegov tim izgubio na svome terenu od spomenutog gosta s 1-2.

U video isječcima uživajte u dva opisana prekrasna gola.

Video: Fantastični Šveđanin postigao jedan od najljepših pogodaka ikada!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap