Pretraga

Video: Genijalne nogometne inovacije njemačkih niželigaša

A- A+

U posljednja dva tjedna u njemačkim nižim nogometnim razredima igrači i njihovi treneri su pokazali razinu nogometne inovativnosti, na kojima bi im pozavidjele i najjače svjetske momčadi. Prvo su 17. rujna u utakmici između Red Bull Leipzig i VFB Stuttgarta II., domaći nogometaši primijenili do sada neviđeni ‘desant’ na protivnički gol i u samo par sekundi od početka utakmice poentirali. Sedam dana poslije u utakmici četvrte regionalne lige između Rot- Weissa iz Essena i Wattenscheida, ponovno je timski duh donio maestralan pogodak.

Katkad se zapitamo kako to da i niži razredi najjači europskih nogometnih liga imaju visoku posjećenost, dok kod nas muku muče s brojnošću gledatelja i prvoligaši. Odgovor se zatim pojavi, kroz neki maestralan potez koji obiđe Europu i svijet. Dva njemačka niželigaša u razmaku od tjedan dana su pokazali da u nogometnoj strategiji, ni približno nije sve rečeno.

Izdvojeni članak

Ibrahimović ponizio Engleze i očarao nogometni svijet

Red Bull Leipzig – Ofenziva od prve sekunde

Svu snagu momčadskog duha prvo je 17. rujna pokazao Red Bull iz Leipziga. Naime u duelu s drugom momčadi Stuttgarta, u trećoj njemačkoj ligi, Leipzigovci su se odlučili uhvatiti goste iz Baden-Württemberga na spavanju te odmah u prvim sekundama utakmice napravili ofenzivu sa šest sedam igrača iz koje se izrodio pogodak u samo deset sekundi. Pogledajte genijalno – inovativnu strategiju Red Bulla.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Izdvojeni članak

Video: Falcao zabio jedan od najljepših golova ikada

Igrači Rot-Weiss Essena oduzeli kompas protivničkoj obrani i golmanu

Sedam dana od izvrsne momčadske suradnje između igrača Red Bull Leipziga, opet rijetko viđena nogometna smicalica, ponovno na njemačkim nogometnim travnjacima.

U susretu četvrte regionalne lige između Rot – Weiss Essena i Wattenscheida, prvospomenuti tim je izjednačio rezultat na 2:2, slobodnjakom u kojem su prevarili cijeli živi zid i golmana.

Šest igrača je sudjelovalo u izvođenju ‘igrokaza’, a sjajan gol je na kraju postigao Benedikt Koep.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap