Pretraga

Video: Japanski izum zbog kojeg ne morate ni pogledati kakvo je vani vrijeme!

A- A+

Japanci su inače nacija ‘novih izuma’. Iz njihove zemlje dolazi mnogo pametnih i korisnih izuma, ali i velik broj onih koji imaju funkciju, no često je nepotrebna ili suvišna. No, ljudi imaju kod kuće svakakvih beskorisnih stvari koje im se jednostavno sviđaju, mada nemaju posebnu korisnu namjenu. Jedan od takvih je i ova naprava koja je, pojednostavljeno, prikaz vanjskih vremenskih uvjeta, a uvjereni smo da će naći svoje poklonike.

Već svi znaju da Japanci prednjače u izumima novih stvari i predmeta potrebnih čovječanstvu. No, nerijetko iz Japana znaju doći i potpuno bizarni izumi koji na prvi pogled imaju funkciju i svrhu, no kada malo bolje razmislimo, potpuno su nepotrebni i suvišni. Jedan od takvih izuma je i ovaj koji projicira u naše sobe vanjske vremenske uvjete, a da ne moramo uopće pogledati kroz prozor. Ako ništa drugo, fora izgleda!

Izdvojeni članak

Studenti izumili bicikl koji je nemoguće ukrasti

Japanski dizajner Ken Kawamoto napravio je spravicu vrlo zanimljivog izgleda, ali i upitne svrhe.
Tempescope, kako ju je nazvao, prozirna je akrilna kutija u kojoj se nalaze vodena pumpa, raspršivač maglice, LED lampice u boji te mikro-upravljač koji sve to pokreće, piše Digital Friends.

Sprava se bežično spaja na internet i skuplja informacije o vremenu koje potom sama projicira unutar akrilne kutije. Ovisno o temperaturi, LED lampice će zasvijetliti nijansama plave, ako je hladno te crvene, ako je toplo. Pada li vani kiša, vodena pumpa će se pobrinuti za to, a može projicirati čak i udare munja za vrijeme nevremena.

Video: Japanski izum zbog kojeg ne morate ni pogledati kakvo je vani vrijeme!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap