Pretraga

Video: Mali Vatreni ispali nakon rusko-talijanske namještaljke

A- A+

Kadetska reprezentacija Hrvatske je ispala s Europskog prvenstva usprkos pobjedi od 2:1 protiv Ukrajine u posljednjoj utakmici grupne faze natjecanja. Naime, reprezentacije Rusije i Italije su odigrale 1:1 te na taj način zbog bolje gol razlike obje prošle dalje. Rezultat je ostao u sjeni skandaloznog pristupa dvije prvoplasirane ekipe koje su posljednjih pola sata čekale kraj susreta bez namjere da igraju na pobjedu.

Hrvatska kadetska reprezentacija je ispala s Europskog prvenstva u Slovačkoj usprkos pobjedi protiv Ukrajine u posljednjem kolu grupne faze natjecanja. Preostale dvije ekipe iz skupine, Rusija i Italija, su odigrale na rezultat koji obje reprezentacije vodi dalje. Tuga i očaj su bili golemi kod naših igrača, a kapetan Josip Bašić nakon što je saznao ishod druge utakmice od suza nije mogao govoriti.

‘Smijali su nam se još u hotelu’

Izdvojeni članak

Mlada repka deklasirala Azerbjedžance

Zgrožen je bio i izbornik Ivan Gudelj koji je slutio takav ishod jer, kaže, Rusi i Talijani su se našim momcima smijali u lice još u hotelu.

– Mislio sam da postoji fair-play, ovdje su nam satima predavali o nužnosti sportskog poštenja, a eto kako se neki vladaju, kazao je za SN izbornik hrvatske kadetske reprezentacije Ivan Gudelj nakon što je saznao da su Rusi i Talijani ‘namjestili’ utakmicu i tako eliminirali našu reprezentaciju iz daljnjeg natjecanja.

Gudeljeve crne slutnje su se ostvarile jer su se i Talijani i Rusi plasirali dalje odigravši dovoljnih 1:1 te na taj način našoj izabranoj vrsti onemogućili prolazak usprkos pobjedi nad Ukrajincima od 2:1. 

Popravni ispit na Svjetskom

Da stvari budu gore Hrvatska je tijekom zadnjih sedam dana nadigrala svoje konkurente no mučila ih je realizacija pa su bez pogodaka remizirali i s jednim i s drugima. – Tugujemo, no pokazali smo da smo neusporedivo najbolji u skupini, igrom razbili sve, nedostajao je poneki gol. Ovdje smo dosta naučili, bit ćemo spremniji u Emiratima na Svjetskome. Čestitam svojim momcima. Odigrali su 34 utakmice i izgubili samo jednu. Zaista su klase, zaključio je Gudelj.

I ostatak naše delegacije u Slovačkoj je bio razočaran pristupom naših renomiranih konkurenata. Dok je voditelj ekspedicije Ivan Bedi pohvalio mladu ekipu zbog plasmana na Svjetsko prvenstvo koje su osigurali trećim mjestom u grupi, Romeo Jozak, jedan od čelnih ljudi HNS-a je bio mnogo oštriji.

– Rusi i Talijani su se skrivali da ne bi slučajno postigli drugi pogodak. Strašno. Ovo je preozbiljno natjecanje da bi UEFA tolerirala ovakvo ponašanje, kazao je na kraju.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap