Pretraga

[VIDEO] Muke s profesoricom geografije u srednjoj: Imala sam pet, a zapinjem kod nabrajanja kontinenata

A- A+

Svi smo vjerojatno imali profesora u srednjoj koji baš i nisu marili za vrijeme ili raspored. Jednog takvog slučaja prisjetila se naša novinarka i urednica sestrinskog portala bauštela.hr u posljednjoj epizodi redakcijskog podcasta u kojem je otkrila kako zbog nemara profesorice danas ne zna osnove zemljopisa.

Foto: Unsplash

U posljednjoj epizodi redakcijskog podcasta Ana, Duje i Hrvoje prisjetili su se svojih dana u školskim klupama. Dakako, najviše u pamćenju ostaju profesori. Iako je bilo i pozitivnih primjera, puno je više slučajeva kada profesori u sjećanju ostaju zbog svojeg negativnog ponašanja. Raspravljalo se o tome kako profesori nekih predmeta rijetko učenike uče neke generičke stvari.

– Kao kada na primjer imaš profesora fizike ili matematike koji će se onda potrudit i objašnjavati ti zadatak, a ovi ostali su kao moraš si sam uzeti udžbenik i učiti, komentirao je Duje.

S njime se složila i Ana koja se prisjetila profesorice geografije u srednjoj školi koja na satove, jednostavno, ne bi dolazila. Iako su ju učenici znali čekati u nadi da samo kasni, to je rijetko kada bio slučaj. Profesorica nije ni javljala svoj nedolazak, nego se samo ne bi pojavila na satovima zemljopisa koje Ana smatra vrlo važnima za opću kulturu. Kako nastave nije bilo, Ana objašnjava da se danas zna osramotiti zbog svojeg nepoznavanja snalaženja na karti i ostalih sadržaja zemljopisa.

@srednja_hr Slažete li se? Cijeli podcast pogledajte na linku u opisu profila 👆🏻 #srednjahr #srednja #osnovna #srednjaskola #osnovnaskola #geografija #profesor #profesori #profesorica #nastava #ucenici #obrazovanje #podcast #foryoupage #foryou #fyp ♬ original sound – srednja_hr


– Svi moji prijatelji to znaju, ali zbilja zna biti sramotno. Ono, netko kaže Francuska, a ja nemam pojma gdje je Francuska. Nabrojite kontinente, ja na petom i zapnem. Da, to je ta razina, spomenula je Ana.

Zato često koristi Google kako bi naučila neke općenite stvari. Posebno ju zabrinjava što je imala peticu iz geografije, završila je prirodoslovno-matematičku gimnaziju, a nitko ju nije naučio te osnovne stvari. Za sve naše priče o profesorima kojih se sjećamo iz škole, pogledajte i poslušajte epizodu redakcija podcasta u videu ispod.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap