Pretraga

[VIDEO] Najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom siječnja

A- A+

Hr top 40, koju bilježi Hrvatska diskografska udruga, jedina je sveobuhvatna službena ljestvica radijskog emitiranja, koja pokriva najveće nacionalne, regionalne i brojne lokalne postaje. Uz pomoć naprednog sustava 1Played listu sastavljaju na temelju broja emitiranja, dosega i slušanosti preko 140 radijskih postaja. Liste objavljuju tjedno, a na temelju četiri objavljene u siječnju, najbolje plasmane ostvarila je pjesma ‘Poslije nas’ grupe Pavel. Uz dva druga mjesta na Hr top 40, taj hit nije ni u druga dva padao ispod četvrtog mjesta.

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Prema podacima koje svakog tjedna u vidu ljestvice top 40 bilježi Hrvatska diskografska udruga, najslušanija pjesma u Lijepoj našoj u siječnju bila je ‘Poslije nas’ grupe Pavel. Ona se doduše nijednom nije popela na prvo mjesto, ali je konstantno bilježila visoke plasmane. Konkretno, na dvije tjedne liste bila je druga i još dva puta četvrta.

Izdvojeni članak

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom 2015. godine

Različiti ukusi u hrvatskim regijama

Treba reći da je poziciji hita mjeseca Pavelu ozbiljno priprijetila sjajna stvar Marina Jurića Čivre i Luminizea ‘Zašto još volim te’, budući da je na zadnje tri liste zabilježila dvije čelne pozicije i jedno drugo mjesto. No, prvi tjedan siječnja ova je pjesma bila tek 18.

Kada je riječ o regionalnim ljestvicama, Pavelov hit je već tri tjedna za redom na čelu u Zagrebu, dok je ‘Zašto još volim te’ isti broj puta bio na čelu u Dalmaciji.

U Slavoniji vlada promjenjivo raspoloženje te je tako u tijeku siječnja, svaki put prvo mjesto zauzela druga pjesma. Po jednom su u ovoj regiji bile najslušanije pjesme Parnog Valjka, Damira Kedže, Pravila Igre, a u posljednjem tjednu Vanna.

U regiji Istra i Primorje cijeli siječanj su slušatelji vjerni svojim Crikveničankama iz Luminizea te je ‘Zašto još volim te’ sva četiri tjedna na čelu liste u ovom dijelu Hrvatske. Pavel također dobro kotira u tom području, budući da cijeli mjesec u Istri i Primorju nije zabilježio slabiji plasman od trećeg mjesta.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Pjesma finalista The Voicea osvojila srca publike i vrhove top ljestvica

Vanna u drugom tjednu na listi odmah ‘skočila’ na čelo

Posljednji tjedan na čelnu poziciju Hr top 40 dospjela je Vanna sa svojom novom pjesmom ‘Suze na kiši’.

– Jako me obradovala vijest kako je pjesma Suze na kiši tako brzo osvojila slušatelje. To je sjajno i veliki podstrek svima nama koji smo radili na novom singlu.

Nadam se kako će pjesma Suze na kiši još dugo biti rado slušana i da će se još dugo zadržati na top ljestvicama, komentirala je Vanna uspjeh svoje pjesme za hdu.hr

Inače za uspon na sami vrh, ovoj je pjesmi trebalo svega dva tjedna. U prvom su ‘Suze na kiši’ ušle na listu na 23. poziciju, a već u drugom su došle na čelo.

Valja istaknuti i činjenicu da pjesma Nene Belana i Maje Posavec ‘Tvoj glas’ i nakon 25 tjedana kotira unutar top 10, odakle nije ‘ispadala’ cijeli siječanj.

Najbolji ulaz u posljednjem tjednu je zabilježila Klapa Kambi s pjesmom Kamena, dospjevši odmah na 21. mjesto Hr top 40.

Za kraj svakako poslušajte hit mjeseca, još jednu izvrsnu pjesmu Pavela, kojom su se 22. siječnja predstavili i na Zagrebačkom festivalu. 

[VIDEO] Najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom siječnja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap