Pretraga

Video: Najstrašnije scene kultnih horora

A- A+

Ljubitelji horora znaju zašto posežu za upravo tim filmskim žanrom – nudi uzbuđenje, paralizirajući strah i olakšanje pri pomisli da se sve događa samo na filmskom platnu i da nije stvarno. Bez obzira na to, postoje neke od scena iz slavnih hororaca zbog kojih se gotovo svakome ledi krv u žilama.

Redatelji najslavnijih hororaca iznimno su talentirani za stravične prizore, jezive zvukove i kreiranje atmosfere zbog koje gledatelji požele spavati s upaljenim svjetlom. Neke od najboljih scena mnogi su teško zaboravili. Huffington Post upitao je pisca fantastičnih romana Scotta Siglera koji su njegovi favoriti, a on je odredio one najbolje, odnosno najjezivije.

Misery: The hobbling scene

Ovo je jednostavno bolesno i pogrešno. Mnogi su ovo pogledali više puta, no svaki put željeli su se samo sklupčati u fetusni položaj i nestati.

Alien: The chestburster

Ovo je remek-djelo horora i znanstvene fantastike, klasik Ridleya Scotta koji je donio neke od najpamtljivijih momenata na kino platnu. Evo jednog od njih.

Poltergeist: awful devil clown

Za sve one koji se užasavaju klaunova, ovo je nešto što ne bi nikako trebali pogledati.

Blair witch: The basement

Mnogi će danas reći da je ovaj film bezveze i da je tehnika snimanja nikakva i dosadna. No kada je ovaj film izašao, bilo je to nešto što nitko dotad nije vidio. Možda je danas teško cijeniti ovo ostvarenje, no tada je ovaj moment prestravio milijune ljudi.

The Ring/Ringu: TV scena

Neke od scena u ovom filmu bile bi savršene da je postojala naprednija filmska tehnologija koja bi ih učinila savršenima. To sad trenutno nije bitno, iako je film sam po sebi imao dosta mana. Američkoj verziji u odnosu na japansku dosta toga fali, no jedno područje ispalo je bolje radi specijalnih efekata. Ovaj video, naravno, prikazuje scenu u kojoj Samara izlazi iz televizora.

Insidious: the dinner table

Ovo je scena koje je mnoge prestrašila i ostavila zabezeknutima.

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/XabzeW-EBrE"

Video: Najstrašnije scene kultnih horora
Share via
Copy link
Powered by Social Snap