Pretraga

Video: Pogledajte kako se razvijala grafika video igara

A- A+

Youtube kanal Ahoy prikazao je zanimljiv pregled razvoja grafike u video igricama proteklih tridesetak godina. U svojih pet uradaka prolaze kroz cijelu povijest vizualnog napretka, koji osim što pokazuje koliko je napredovala zabavna industrija dobro ilustrira i sve brži razvoj tehnologije.

screenshot: youtube.com

Youbutbe kanal Ahoy napravio je seriju videa u kojima detaljno prikazuju kako se razvijala grafika igara te koje su tehnološke inovacije bile potrebne kako bi današnji svijet zabave na računalima i igraćim konzolama izgledao ljepši i privlačniji od naše realnosti.

Izdvojeni članak

Zaista zabrinjavajuća vijest za mlade koji previše igraju videoigre

Pogledajte kako su izgledale prve igre s kojima su se mladi zabavljali sedamdesetih godina prošlog stoljeća i uvjerite se koliko je tehnologija napredovala u posljednjih trideset godina.

Iako su stare računalne igre izgledale kao jednostavni crteži djece iz vrtića, one su bile jednako zabavne. Ipak treba priznati kako su današnje simulacije sportova jako slične televizijskim prijenosima, a izmišljeni svjetovi iz žanra znanstvene fantastike vrlo su često privlačniji nego li naša realnost pa se lakše uživjeti u cijelu priču.

Razvoj interneta pak, omogućio je novu evoluciju i interakciju s igračima diljem zemaljske kugle pa je zbog toga sve veća opasnost da ćete dan potrošiti sjedeći pred ekranom i zaboraviti kako i izvan sobe postoji još jedan svijet u kojem se može zabavljati.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap