Pretraga

Video: Pogledajte novi spot Dubioze kolektiv

A- A+

Novi spot za pjesmu ‘No Escape (from Balkan) jednog od najpopularnijih bendova na našim prostorima Dubioza kolektiv, jučer je objavljen na YouTubeu. To je ujedno i prvi singl s novog EP-a ove grupe, koji se zove Happy Machine. Pogledajte zanimljivi spot sniman u seoskom ambijentu te poslušajte još jednu pjesmu gastarbajterske tematike.

Screenshot: YouTube

Nakon veoma uspješnog video spota za pjesmu ‘Kažu’, koji je osvojio Diamond priznanje od MTV Adrie, budući da je na tom kanalu prikazan više od tisuću puta, popularni zenički bend jučer je objavio novi video uradak. On je podloga za pjesmu ‘No Escape (from Balkan)’, koja se nalazi na novom EP-u naziva ‘Happy Machine’.

Izdvojeni članak

Dubioza kolektiv do daljnjeg neće nastupati za novac

Spot je sniman u pitomom seoskom okruženju, potpuno suprotnom od teksta, u kojem se tematizira odlazak ovdašnjih ljudi na Zapad, sređivanje njihovih života, preuzimanje europejskih navika, ali i činjenica da je nešto zapisano u DNK čemu se teško othrvati.

Konkretno, poanta je pjesme da pojedinac lako može otići s Balkana, ali Balkan iz njega vrlo teško.

Kada je riječ o glazbi u novoj pjesmi, tu je Dubioza kolektiv kombinirala žestoku rock podlogu, sa svojih početaka, poput primjerice onih u pjesmama ‘Bring the System Down’ ili ‘The Identitiy’ te narodni melos sa svojih novijih radova (U.S.A. ili Eurosong).

Svakako pogledajte i poslušajte ‘No Escape (from Balkan)’.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap