Pretraga

[VIDEO] Pokušali smo obojati jaja za Uskrs prema savjetima s interneta, evo kako nam je ispalo

A- A+

Uoči Uskrsa tradicionalno se boje jaja, a mi smo odlučili isprobati neke alternativne načine s interneta kako bismo vas poštedjeli muke i truda ako neki od tih ‘trikova’ ne rade. Na našem TikToku možete vidjeti kako nam je ispalo bojanje jaja pomoću vina, luka, ali i pjene za brijanje.

pisanice u vinu

Foto: srednja.hr

Na internetu se nalaze mnogi trikovi i savjeti koji često ispadnu neistiniti, a mi smo povodom Uskrsa odlučili isprobati nekoliko njih za bojanje jaja. Neki su nam ispali super, dok su se drugi pokazali nepouzdanima.

Uvjerljivi pobjednik je bojanje jaja u crnom vinu. Na kraju smo dobili prekrasna tamnoljubičasta jaja posuta ‘šljokicama’ koja svjetlucaju. Za ovaj proces farbanja krenuli smo s pripremama dan ranije. Jaja smo prelili hladnim vinom, stavili ih kuhati te, nakon što je proključalo, lagano kuhali između 10 i 15 minuta. Zatim smo posudu s jajima u prokuhanom vinu ostavili preko noći i drugi dan se na ljuskama jaja stvorio tzv. ‘vinski kamen’.

Kako nam je prošlo bojanje s lukom, kurkumom, kavom, ali i pjenom za brijanje, možete vidjeti na našem TikTok profilu.

@srednja_hr Pokušali smo umjesto vas! A kako ćete vi obojati jaja? Pišite nam 👇 #srednjahr #justsrednjathings #hrvatska #croatia #redakcija #uskrs #uskrsnjajaja #jaja #hrana ♬ “Ukihime Cheers Song” Ukulele Cover – Kohrogi

pisanice u vinu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap