Pretraga

[Video] Samoborčani iznenadili favorite iz Zagreba i postali državni prvaci u košarci

A- A+

Na završnici Državnog školskog sportskog prvenstva, koje se održalo 27. i 28. travnja u Poreču, učenici Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole iz Samobora u finalu su nadigrali favorite i zasluženo osvojili zlatnu medalju u košarci. U videu na dnu članak pogledajte kako je izgledala posljednja četvrtina ovog zanimljivog susreta.

Košarkaši iz Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole iz Samobora zajedno igraju već godinama. Neki od njih suigrači su još iz osnovne, kada su i odlučili da žele postati školski prvaci, a taj san im se i ostvario nakon što su u utorak nadigrali Zagrepčane iz Druge ekonomske škole.

U samu utakmicu ušli su jako loše pa je na početku izgledalo kako će
‘ekonomisti iz Zagreba’ do još jedne lake pobjede. Međutim, nakon
početne nesigurnosti i nervoze, Samoborčani su okrenuli početnih 0:9, i
nakon par minuta i serije od 11 poena poveli dvije razlike.

Izdvojeni članak

[Top sportaš] Mladi Puležan Toni Perković košarkaški senior postao već s 15 godina

Nakon početne nervoze im je sve krenulo po planu

– Uhvatila nas je početnička trema i ništa nije išlo kako smo zamislili. Nakon što smo popričali i opustili se, shvatili smo da možemo pa je sve jednostavno krenulo samo od sebe. Oni su puno viši od nas, ali su i dosta tromi. S druge strane, mi smo niska i brza ekipa te se uspostavilo da ne mogu
pratiti naš tempo, ispričao je Ivan Šuvaković, kapetan ‘Ekonomske škole iz Samobora’, taktiku s kojom su ušli u utakmicu.

Među učenike ‘Druge ekonomske iz Zagreba’ uvukla se nervoza.  S obzirom na njihovu dominaciju u ostalim utakmicama nisu se uspjeli snaći u lovljenju rezultata, a mladi iz Samobora kao da su imali odgovor za sve njihove pokušaje. Šut izvan reketa Zagrepčanima nikako nije ulazio u obruč, a nisu uspjeli iskoristiti niti svoju visinu pod košem. Krajem druge četvrtine ušao je i ozlijeđeni Antun Maričević, ali ni centar Cibone nije promijenio tijek utakmice.

Već na kraju poluvremena Samoborčani su vodili s desetak razlike, a tu
prednost nisu ispuštali sve do kraja utakmice, koju su pobijedili
rezultatom 60:47.

‘Još od sedmog razreda želimo biti državni školski prvaci’

– Bruno Leonić Kutni, Lovro Mandalinić i ja već osam godina treniramo skupa i jako se dobro poznajemo. Igrali smo zajedno i za svoju osnovnu školu pa još od sedmog razreda želimo biti državni prvaci, a evo, sad na kraju četvrtog srednje nam se taj san i ostvario, pohvalio se Ivan Šuvaković, kapetan košarkaške ekipe ‘Ekonomske škole iz Samobora’.

U nastavku nam je otkrio da su posljednjih dva mjeseca išli na utakmice igrača Druge ekonomske škole Zagreb, kako bi analizirali sve prednosti i mane glavnih favorita. Pratili su ih na klupskim natjecanjima i za svakog su saznali gdje, što i zašto igra. Imali su kvalitetno osmišljenu taktiku kako ih nadigrati, a upravo im je dobar plan i timski duh osigurao pobjedu koju će pamtiti za cijeli život.

– Dečki iz Zagreba bili su veliki favoriti od početka prvenstva, ali nakon što sam gledala naše kako su u jučerašnjoj utakmici odigrali protiv Pule, znala da je to to. Oni su bili posebno motivirani ove godine, jer su im u prvoj petorki čak tri maturanta kojima je ovo bila posljednja prilika za osvajanje zlata, objasnila nam je Anamaria, sestra košarkaša Lovre Mandalinića koju smo sreli na tribini, koliko je Samoborčanima bio važan ovaj uspjeh na Državnom u Poreču.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap