Pretraga

[VIDEO] U očima stranaca Hrvatska i Srbija ponašaju se kao ljubavni par

A- A+

Popularni YouTube kanal Geography Now! prvi je i jedini je kanal na ovoj platformi koji izrađuje profile pojedinih zemalja u svijetu. Tako je vesela ekipa prije par dana izradila i profil Hrvatske, a desetominutni poučan video zorno prikazuje kako Hrvatska izgleda u očima stranaca. Zaključili su da su Poljska i Hrvatska najbolje frendice, a potajno ‘ljubujemo’ i sa Srbijom.

Screenshot: YouTube

Video započinje objašnjavanjem koncepta hrvatske zastave, a vjerujemo da neke činjenice o istoj ne zna niti većina Hrvata, kao primjerice što predstavlja koja od boja.

Izdvojeni članak

Pogledajte video Hrvatske koji je do sada prikupio više od 900.000 pregleda

Linija granice sa Srbijom izgleda kao zapetljane slušalice

Nakon toga nastojao je detaljno objasniti geopolitički položaj zemlje, te podjelu na županije i regije. Zanimljiva mu je očito bila i sama linija granice države.

– Kada pogledate granicu sa Srbijom, izgleda kao slušalice koje ste tek izvukli iz džepa, slikovito objašnjava Paul.

Naravno, nije zaboravio spomenuti i kako je to potaknulo jednog Čeha da na tzv. ‘ničijoj zemlji’ pokuša proglasiti novu republiku koju je nazvao Liberland.

Također je iznosi i zanimljiv podatak da kada se zbroje duljine obala svih otoka i obale uz kopno Hrvatska ima dulju obalu od Švedske i Južne Afrike zajedno.

Pohvalio je i ljepotu naših primorskih gradova, prekrasan zalazak sunca koji je vidljiv od tamo, kao i Morske orgulje iz Zadra, a zatim je ukratko pojasnio geografske posebnosti Lijepe naše kao i povijest nastanka države.

Izdvojeni članak

Dvadeseti video dosegao milijardu pogleda na YouTubeu: Radi se o pjesmi staroj šest godina

Njemačku vidimo kao obećanu zemlju jer su se tamo brojni obogatili

Potom se pokušao uhvatiti u koštac sa susjedskim odnosima Hrvatske, a njegovo je viđenje tih odnosa, u najmanju ruku osebujno. Odnos Hrvatske i Srbije usporedio je s ljubavnim parom koji se često svađa, ali se zapravo jako voli.

– Hrvati i Srbi ne vole priznati da se potajice zapravo vole. Poslovno dobro surađuju, a rečeno mi je i da jedni drugima daju puno bodova na Euroviziji, a to dokazuje moju tezu da se vole. To je to, Eurovizija dokazuje sve!, kaže Paul.

Primijetio je kako se sa Slovencima baš i ne slažemo, a sve zbog toga što su blokirali naše pregovore prilikom ulaska u EU. Poljake, objašnjava volimo, i to uglavnom jer su katolici, a čak nas je volio i pokojni papa Ivan Pavao II. koji je porijeklom Poljak. Osim toga, kaže, dobri smo si i s Nijemcima.

– Hrvatska je dobra prijateljica s Njemačkom, jer je to ‘obećana zemlja’ za Hrvate. Mnogi su tamo preselili i obogatili se, a Nijemci vole dolaziti u Hrvatsku na ljetovanje i sklapati ondje poslove. Hrvatska i Poljska su kao najbolje frendice koje žive daleko i čuju se preko Skypea svakog tjedna, a viđaju se dvaput godišnje, objašnjava Paul.

Na kraju je zaključio kako je Hrvatska poput rođaka surfera slavenskih zemalja. Nakon smirivanja drame, odlučila je otvoriti hotel na obali i beach-bar , dobila preplanuli ten i bila sva:

– What’s up world, come take a ‘vacatiaaa’ in Croatiaaa!, zaključio je ovaj YouTuber.

Njegov zanimljiv, ali i poučan video možete pogledati u nastavku.

[VIDEO] U očima stranaca Hrvatska i Srbija ponašaju se kao ljubavni par
Share via
Copy link
Powered by Social Snap