Pretraga

[Video] Učenici su se prisjetili prvog dana škole: ‘Bilo je užasno, najgori dan u životu’

A- A+

Stigao je rujan i prvi je dan nove nastavne godine. Iz tog smo razloga odlučili upitati školarce da se prisjete svojeg prvog dana osnovne i srednje škole te smo sve zabilježili u prigodnom videu kojeg možete pogledati na našem TikToku.

@srednja_hr

Jeste preživjeli prvi dan škole? 😁 #prvidanskole #skola #srednja #srednjaskola #osnovnaskola #srednjahr #foryoupage #foryou #fyp

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

‘Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba’, kaže stara poslovica koju bake i djedovi rado govore svojim unucima prije polaska u školu. Budući da je stigao rujan, a s njim i prvi dan nove nastavne godine, odlučili smo se prošetati gradom i upitati školarce da se prisjete svojeg prvog dana osnovne i srednje škole.

‘Bilo me jako strah novih ljudi’

Anđela, inače maturantica koja nam se pohvalila da već sutra ide na maturalac, prisjetila se da je na prvi dan osnovne škole bila vrlo nervozna te da je nosilja haljinicu i imala ružice u kosi. No, prvi dan srednje nije bio tako ‘sladak’.

– Bilo je užasno, najgori dan u životu. Bilo me jako strah novih ljudi, nisam nikog znala u razredu, onda sam se jako bojala. Ali posložilo se nekako, govori nam Anđela.

S druge strane, Brigita nam je rekla da joj prvi dan osnovne škole nije bio dobar, ali da joj je prvi dan srednje škole bio – brutalan.

Izdvojeni članak

U Zagrebu šest školskih objekata počinje s radom, u drugima obnova zapela: ‘U nekima imamo apartmane za turiste’

Malo stresa je sasvim normalno

– Prvi dan osnovne upoznavala sam se s drugima i nije mi bilo baš dobro. Prvi dan srednje škole bio je brutalan dan, kaže Brigita.

Karla se slabo sjeća prvog dana osnovne škole, ali kaže da će pamtiti jednog dečka koji je jako pokisao i zakasnio. Također, prisjetila se svoje učetiljeice od prvog do četvrtog osnovne, koju je, kako kaže, jako voljela.

Dojmovi su, dakle, poprilično podijeljeni. Koliko smo čuli od školaraca, svi imaju strah od novih ljudi. Toga se posebno dotaknuo Fran, koji smatra da je malo stresa sasvim normalno te da treba biti opušten.

Više o iskustvima s prvog dana škole pogledajte u našem videu na TikToku.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap