Pretraga

Video: Vuco i Živo blato snimili navijačku himnu za košarkašku reprezentaciju

A- A+

Kako se nije puno nada polagalo u uspjeh Hrvatske košarkaške reprezentacije na Eurobasketu, tako je izostala i prava atmosfera, popraćena prigodnom pjesmom te navijačkom groznicom. No, preostala je još utakmica za broncu koja se u nedjelju igra protiv Španjolske, a da košarkaši bar na kraju prvenstva dobiju svoju neslužbenu himnu, pobrinuo se Siniša Vuco sa svojim bendom Živo blato.

Screenshot: You Tube

Nogometna, rukometna te vaterpolska reprezentacija Hrvatske imaju svoje neslužbene himne, dok košarkaši koji su nam dosta veselja priredili posljednjih dana plasmanom u polufinale Europskog prvenstva, nemaju nikakvu prigodnu pjesmu. Da se pravda ispravi pobrinuo se Siniša Vuco, snimivši sa svojim bendom Živo blato pjesmu Hrvatski sokolovi, posvećenu košarkaškoj reprezentaciji.

Izdvojeni članak

Dražen Petrović proglašen najboljim europskim košarkašem u povijesti

Budući da Hrvatska košarkaška reprezentacija 18 godina nije bila u poluzavršnici velikog natjecanja, navijači, a i glazbenici su ostali nespremni, te je izostala poplava navijačkih pjesama, kakve se kod nas ‘rađaju’ kada su najjače međunarodne sportske manifestacije posrijedi.

Međutim kako kaže stara poslovica ‘nikada nije kasno’, pa tako sada i košarkaši imaju himnu uoči posljednjeg ogleda za broncu protiv Španjolske, a i za buduća velika natjecanja.

Poslušajte navijačku pjesmu za hrvatske košarkaše kontroverznog Siniše Vuce i njegova benda Živo blato.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap