Pretraga

Video: Zagrebačka ekipa razvila sjajnu igru za PC

A- A+

Mladi zagrebački tim Gampiers razvio je PC igru GG: Combat Carnage koja je u kratkom roku izazvala veliki interes stranih investitora, pogotovo s američkog tržišta. Proboj u inozemstvo s ovom neobičnom igrom im koči državni aparat i golemi administrativni zahtjevi, tvrdi kreativni direktor Gampiersa Tomislav Pongrac.

Franšiza Siruis Sam otvorila je prije nekoliko godina put na strano tržište hrvatskim tvorcima PC igara. Upravo to je nedavno iskoristio mladi zagrebački tim Gampiers koji je zadivio ljubitelje combat racinga predstavivši Gas Guzzlers. GG: Combat Carnage razvijen je samo za PC, a od konkurencije se razlikuje primjetnim balkanskim štihom koji se najviše osjeti u ponudi vozila među kojima su se našli fićo, stojadin i Renault 4. Igra zagrebačkog tima mladih programera i kreativnih dizajnera odiše dozom uvrnutog humora koji je već sad postao prepoznatljiva oznaka hrvatskih proizvoda u ovoj branši.

Želja mladoga tima je da svoj, neosporno, kvalitetan proizvod plasiraju i na američko tržište no u tome ih koči državni aparat i birokracija.

– Svugdje u svijetu programeri i gamerske firme imaju svesrdnu podršku od države, jer razvijaju nešto što i državi donosi novac i otvara ljudima nova radna mjesta. Sve što smo mi do sada dobili su zapreke i administrativni problemi koji nas spotiču, pomalo razočarano je zaključio kreativni direktor Gampiersa Tomislav Pongrac.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap