Pretraga

Video: Zlo koje vam donosi neprestano sjedenje pred ekranima

A- A+

Većina zaposlenika u današnje vrijeme provodi radne sate na sličan način – višesatnim sjedenjem i zurenjem u četvrtane ekrane. U našu svakodnevnicu su se uvukla računa, a televizije, mobiteli i druge tehnološke naprave zbog kojih većinu svog života prosjedimo. No pogledajte kakve negativne posljedice vuče ‘sjedilački’ način života.

Foto: Screenshot Vimeo

Sjedenje je izuzetno opasno po naše zdravlje, no većina ljudi vodi takav način života da na poslu, ali i u slobodno vrijeme sjedi za ekranima ili se izležava.

Izdvojeni članak

Mitovi o tehnologiji u koje korisnici slijepo vjeruju

Tehnološki napredak doveo je do toga da sve veći postotak radnih mjesta izgleda skoro isto – stolica uz radni stol na kojem je smješteno računalo. Stoga je sve veći udio zaposlenog stanovništva koji svoj posao obavlja iz sjedećeg položaja.

Međutim, takav način života ne prakticiraju samo radnici, nego i studenti, učenici i svi drugi koji ne mogu zamisliti dan bez upotrebe laptopa, televizora ili drugih uređaja.

U videu ispod pogledajte što vašem tijelu radi ‘sjedilački’ život, kako vam to šteti kralježnici i koliko dnevnog kretanja vam može ublažiti katastrofalne posljedice.

Video: Zlo koje vam donosi neprestano sjedenje pred ekranima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap