Pretraga

[Video] Znanstvenici su bili jako produktivni: Saznajte što je proglašeno otkrićem 2015.

A- A+

Znanstvenici su u 2015. neumorno nastavili sa svojim istraživanjima. S obzirom na ogromnu količinu otkrića diljem svijeta, jako je teško odrediti koja su najvažnija, a veliki broj bi birao novosti važne za osobni probitak. Međutim, zabavno je pogledati video medijske mreže NowThis i vidjeti neke od najzanimljivijih novosti iz ove, uskoro stare godine. U članku saznajte i koji je izum proglašen otkrićem godine.

foto: www.chinadaily.com.cn

Znanost sve više ubrzava svoj razvoj te se iz godine u godinu pojavljuju brojna nova otkrića koji bi nam trebala olakšati i poboljšati svakodnevicu.

Tinejdžeri smislili naprednije kondome

Medijska mreža NowThis pripremila je video u kojem kratko predstavlja nekoliko zanimljivih rješenja, koja bi trebala ljudima olakšati preživljavanje sušnih ili pak kišnih razdoblja, tinejdžerima zaštitu od spolnih bolesti i rješavanje drugih važnih problema našeg društva.

Izdvojeni članak

[FOTO] Znanstveni piknik vraća nadu u znanost i mlade

Osim toga, na web stranici sciencemag.org održano je i glasovanje za najvažnije otkriće pa su priliku za odabir dobili sami čitatelji, koji su s kratke liste mogli birati najbolje iz 2015.

Čitatelji za najbolje otkriće u 2015. proglasili alat za uređivanje ljudskog DNA&

Sredinom prosinca objavljeni su rezultati izbora prema kojem je CRISPR, alat s kojim možemo uređivati vlastiti DNA, proglašen najvećim postignućem u znanosti proteklih 12 mjeseci.

Iako znanstvenici već desetljećima eksperimentiraju s manipulacijom ljudskih gena, ovaj novi alat pokazao je izuzetnu preciznost, efikasnost i fleksibilnost te ogroman potencijal u liječenju genetskih bolesti.

Sve što trebate znati o CRISPR-u pročitajte na gizmodo.com, a u videu ispod pogledajte rješenja za suše, poplave i spolne bolesti.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

2015 Was An Amazing Year For Science And Technology

From robots to medicine to space travel, 2015 was a huge year for science and technology (via NowThis Future)

Posted by NowThis on 23. prosinca 2015

[Video] Znanstvenici su bili jako produktivni: Saznajte što je proglašeno otkrićem 2015.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap