Pretraga

Više nikad KAT torrenta: uhićen vlasnik Kickassa

A- A+

Vlasnik Kickass torrenta uhićen je ovih dana u Poljskoj. Kako prenose strani mediji, Ukrajinac Artem Vaulin bit će izručen američkom pravosuđu, a tereti ga se za pranje novaca i ilegalnu distribuciju medijskih sadržaja. 

Foto: Youtube, screenshot

Izdvojeni članak

Ovo je najstariji torrent na The Pirate Bayu

Procijenjuje se da se putem popularnog KAT-a u osam godina koliko postoji stranica ilegalno distribuiralo glazbe, filmova i drugih medijskih sadržaja u vrijednosti od jedne milijarde funti, prenosi BBC.com.

Torrent stranica tridesetogodišnjeg Ukrajinca jedna je od najposjećenijih, a prema podacima TorrentFreaka pretpostavlja se da se radi o 69. najposjećenijoj internetskoj stranici. 

Iako je Vaulin neprestano premještao domenu KAT-a i server u druge zemlje, ovih je dana ipak uhićen u Poljskoj. Istražitelji su optuženog dugo tražili, a na vrlo lukav način uspjeli su mu konačno ući u trag i na veliku žalost mnogih korisnika torrenta uhititi ga. Istražitelji su se naime, htjeli oglašavati na Vaulinovoj stranici te su na taj način došli do njegova bankovnog računa. U istrazi im je pomogao i Apple na način da su istražiteljima dali sve potrebne podatke kojima se Vaulin služio za transakciju putem njihovog servisa iTunes te za prijavu na službenu stranicu Kickass torrenta na Facebooku.

Zbog novonastalih događaja najpoznatija stranica za skidanje filmova i glazbe nije u funkciji. 

Više nikad KAT torrenta: uhićen vlasnik Kickassa
Share via
Copy link
Powered by Social Snap