Pretraga

Vjerovali ili ne, ovi filmovi 2017. proslavit će svoj dvadeseti rođendan

A- A+

Možda zvuči nevjerojatno, ali osobe rođene 1997. ove će godine proslaviti dvadeseti rođendan i već su studenti. Dvadeset godina prošlo je i od premijere brojnih popularnih filmova, među kojima su i Titanic, Dobri Will Hunting i Peti element. Donosimo popis poznatih filmova, za koje vjerojatno niste znali da su već toliko stari.

Screenshot: YouTube

1. Titanic (Titanic), romantična drama. U glavnim su ulogama Leonardo DiCaprio i Kate Winslet, čiji se likovi različitog društvenog staleža zaljubljuju na do tada najvećem prekooceanskom brodu RMS Titanicu. Film je osvojio rekordnih 11 Oscara.

2. Men in Black (Ljudi u Crnom), komedija. Will Smith glumi policajca koji se pridružuje tajnoj organizaciji koja prati i nadzire nadnaravna događanja na zemlji. Film je nominiran za dva, a osvojio je jednog Oscara za najbolju šminku.

3. The Fifth Element (Peti element), akcija, Sci-Fi. Glume Bruce Willis, Mila Jovovich, i Gary Oldman. Radnja filma vrti se oko taksista koji sasvim slučajno postaje glavna figura u potrazi za moćnim kozmičkim oružjem koje će obuzdati Evila i Mr. Zorga. Film je nominiran za jednog Oscara.

4. L.A. Confidential (L.A. Povjerljivo), kriminalistička drama. Glavne uloge tumače Kevin Spacey, Russell Crowe i Guy Pearce. Porastom korupcije ’50-ih godina prošlog stoljeća, trojca policajaca istražuju seriju ubojstava, koristeći pritom svoj poseban način zadovoljavanja pravde. Film je dobitnik dva Oscara.

5. Good Will Hunting (Dobri Will Hunting), drama. Matt Damon glumi domara na MIT-u s nevjerojatnim talentom za matematiku. Ipak, u životu treba pomoć psihologa koji ga usmjerava u životu. Glavne uloge uz njega tumače Robin Williams i Ben Affleck, a film je osvojio dva Oscara.

6. The Devil’s Advocate (Đavolji odvjetnik), triler, drama. U filmu glavne uloge tumače Al Pacino i Keanu Reeves, a priča je to o vještom odvjetniku s Floride kojemu poznata odvjetnička tvrtka ponudi posao u New Yorku, što izgleda kao najbolja prilika za razvoj karijere.

7. Liar Liar (Lažljivac), komedija. Jim Carrey, koji glumi odvjetnika i patološkog lažljivca, zbog rođendanske želje svoga sina ne može lagati puna 24 sata, što postaje vrlo problematično za njega.

8. As Good As it Gets (Bolje ne može), romantična komedija. Nakon što doživi pljačku, samohrana majka i konobarica koju glumi Helen Hunt, oformljuje prijateljstvo s gay umjetnikom kojeg tumači Jack Nicholson. Film je dobitnik čak dva Oscara.

9. My Best Friends Wedding (Moj najbolji prijatelj se ženi), romantična komedija. Julia Roberts glumi Julianne koja sa svojim prijateljem Michaelom ima dogovor da će se vjenčati, ukoliko oboje prije četrdesete ne nađu srodnu dušu. Jednog dana dobiva Michaelov poziv u kojemu joj otkriva kako se ženi, i u tom trenutku shvaća da je čitavo vrijeme bila zaljubljena u njega. Film je bio nominiran za jednog Oscara.

10. I Know What You Did Last Summer (Znam što si radila prošlog ljeta), horor. Nakon što su doživjeli nesreću, četvero se prijatelja međusobno udaljuje. Godinu kasnije, Julie James dobiva anonimnu poruku te ju počinje progoniti ubojica. Glavne uloge tumače Jennifer Love Hewitt i Sarah Michelle Gellar.

11. The Game (Igra), psihološki tiler. Bogati bankar kojeg tumači Michael Douglas uvučen je u opasnu igru u kojoj se linija između stvarnosti i igre polako počinje gubiti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap