Pretraga

Vježbe za savršene noge

A- A+

Blagdanski dani se približavaju, koji su najčešće popraćeni unosom prekomjernog broja kalorija te dosta vremena u sjedećem položaju. Takvo ponašanje nužno sa sobom donosi i gomilanje masnih naslaga, koje je puno lakše dobiti, nego izgubiti. Kako posljedice neodgovornih deset dana, ne biste osjetili narednih nekoliko mjeseci donosimo četiri vježbe uz koje ćete noge sačuvati u dobroj formi. Nijedna od njih ne zahtjeva korištenje određenih pomagala, dovoljna je samo volja.

Slika 1

Čvrste, dobro oblikovane i mršave noge, svi priželjkuju. No, sesilni način života, popraćen prejedanjem, koje se u predstojećem blagdanskom razdoblju osobito manifestira, neprijatelji su cjelokupne dobre linije pa tako i nogu. Stoga u tekstu donosimo četiri vježbe, prema Centru zdravlja, za koje trebate malo vremena i prostora, a rezultati su vidljivi vrlo brzo. napravite 2-3 seta ovih vježbi, 3-4 puta tjedno.

Izdvojeni članak

Vježbe za zategnutu i oblikovanu stražnjicu

Vježba na stepenicama

Stanite ispred stepenice te stavite lijevo stopalo na nju. Zatim dignite cijelo tijelo do trenutka dok će lijeva noga biti u potpunosti ravna. Nakon toga vratite se u početnu poziciju. Vježbu, čiju izvedbu možete vidjeti na slici jedan, ponovite deset puta sa svakom od nogu.

Zamah u stranu

Stanite u normalan stojeći položaj pa se zatim rukama primite za ravnu površinu ispred sebe. Podignite desnu nogu u stranu najviše što možete, a onda brzim pokretom zamahnite natrag i prekrižite noge.

Vježbu napravite 20 puta, a onda zamijenite noge i ponovite s lijevom isti postupak.

Prednje savijanje koljena

Napravite takav stav da su vam stopala u ravnini s ramenima, a ruke opuštene uz tijelo. Zatim desno koljeno savijte pod kutom od 45 stupnjeva. Kukove usmjerite prema naprijed. Svo to vrijeme lijeva noga mora ostati potpuno ispravljena.

Vratite se u početni položaj te ponovite sa svakom nogom vježbu 15 puta.

Izdvojeni članak

Vježbe koje možete raditi dok učite

Podizanje u ležećem položaju

Treba naglasiti da su i prethodno navedene vježbe, a osobito ova, korisne i za druge dijelove tijela, prvenstveno stražnjicu na koju se noge nadovezuju. Dakle, lezite na leđa. Koljena trebaju biti savijena, stopala čvrsto na podu, a dlanovi okrenuti prema podu.

Nakon što se namjestite, podižite kukove sve dok tijelo ne poprimi izgled ravne crte od koljena prema ramenima. Budite u ovom položaju dvije sekunde i vratite se na početak. Vježbu ponovite 20 puta.

Vježbe za savršene noge
Share via
Copy link
Powered by Social Snap