Pretraga

Voddler: Prva web stranica za legalno dijeljenje filmova

A- A+

Kad se spomene dijeljenje sadržaja na internetu, obično se misli na piratsko ‘skidanje’ sadržaja koji bi trebali biti plaćeni. Situaciju bi mogao promijeniti Voddler, web stranica iz Švedske koja je već prikupila više od milijun korisnika.

Manje više svatko od nas skida i dijeli sadržaje s interneta, zbog čega filmska i glazbena industrija gube živce, zajedno s novcima koje bi mogli zaraditi da se takve stvari ne događaju. Neki su korisnici već dobro platili ilegalne aktivnosti na internetu, međutim, to bi se moglo promijeiti uz pomoć Voddlera, web stranice napravljene u Švedskoj, koja je u vrlo kratkom vremenu skupila već više od milijun korisnika.

Izdvojeni članak

Aplikacija s karakterom: Carrot se ljuti i kažnjava vas ako ne izvršite listu zadaća

Voddler omogućava svojim korisnicima da filmove koje unajme slobodno podijele s do deset svojih prijatelja, i to legalno. To pravo oni mogu iskoristiti u roku od 48 sati od kad su kupili određeni film sa servisa. Također im je omogućeno u ‘uploadanje’ sadržaja, sa svojih DVD-ova ili drugih web stranica, piše TechCrunch.

Voddlerova opcija, pod imenom LiveShelf, mjesečno košta pet do šest eura mjesečno, dok se cijene filmova kreću od dva eura za unajmljivanje, do 15 eura za kupovinu filma. Do sada je korištenje ove usluge bilo moguće samo u nordijskim zemljama i Španjolskoj, a sada je usluga postala globalna, pa je i u Hrvatskoj moguće koristiti opciju.

Dijeljenje je prirodno, a u ovom slučaju i legalno te potiče takvo ponašanje. Ljudi se više neće morati okretati piratstvu, rekao je Voddlerov glavni i odgovorni, Marcus Baecklund.

Ono što je zanimljivo jest to što je unajmljene filmove moguće gledati i ukoliko nemate internetsku vezu, ako koristite njihov program VoddlerNet, a isto je moguće i na mobitelu ako preuzmete aplikaciju Voddler.

Ova kompanija ima potporu mnogih filmskih industrija, stoga možete unajmljivati filmove svih velikih filmskih studija poput Warner Brosa, Disneya ili Paramounta.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap